Rootsis kinnitas Arnault kohtule veelkord oma süütust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Arnault tuuakse apellatsioonikohtusse.
Jean-Claude Arnault tuuakse apellatsioonikohtusse. Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN

Rootsi apellatsioonikohtus jätkatakse tuntud kultuuritegelase Jean-Claude Arnaulti vägistamisotsuse käsitlemist, edastasid kolmapäeval ajalehed Aftonbladet ja Expressen.

Arnault kinnitas kohtule veelkord, et on süütu.

"Mu elu on hävitatud. Mind süüdistatakse milleski, mida ma ei ole teinud," ütles 72-aastane Arnault.

Rootsi kohus mõistis oktoobris Nobeli-skandaali keskmes oleva Jean-Claude Arnaulti kampaania #MeToo käigus ilmsiks tulnud vägistamise eest kaheks aastaks vangi.

Arnault jääb kuni otsuse väljakuulutamiseni vanglasse. Apellatsioonikohus langetab otsuse 3. detsembril.

1786. aastal asutatud akadeemia sisekriis sai alguse möödunud aasta novembris, kui selgus, et akadeemia kultuuriprojekte korraldanud Arnaulti süüdistatakse 18 naise seksuaalses ärakasutamises, aga ka auhinnakandidaatide nimede lekitamises.

Erimeelsused skandaali lahendamisel sundisid 18-liikmelise akadeemia seitset liiget, teiste seas esimest naissekretäri Sara Daniust, lahkuma.

Akadeemia liikmed on eluaegsed, kuid nad võivad soovi korral oma tooli tühjaks jätta.

Akadeemia patroon kuningas Carl XVI Gustaf muutis skandaali tõttu akadeemia statuuti, et võimaldada liikmetel tagasi astuda ja neid asendada.

Mai algul teatas akadeemia, et Nobeli kirjanduspreemia jääb tänavu välja andmata ja 2018. aasta auhind antakse välja järgmisel aastal koos 2019. aasta auhinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles