Järjekordne minister lahkus Brexiti leppe tõttu valitsusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shailesh Vara.
Shailesh Vara. Foto: Liam McBurney / PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti valitsuse Põhja-Iirimaa riigiminister Shailesh Vara lahkus täna valitsusest Brexiti lahkumisleppe kavandi pärast.

«EList (lahkumise) referendum pakkus lihtsat valikut - kas jääda või lahkuda EList. Tulemus oli otsustav ja Ühendkuningriigi avalikkus hääletas lahkumise poolt ning see on see, mida meie, nende valitud esindajad, peame neile andma,» kirjutas Vara oma Twitteri kontol avaldatud tagasiastumiskirjas.

«Esitatud lahkumislepe aga ei tee seda, sest jätab Ühendkuningriigi poolele teele ilma ajaraamita sellest, millal me oleme viimaks suveräänne riik.»

Vara heidab valitsusele ette, et leppe alusel jääb Ühendkuningriik määramata ajaks sellisesse tolliprotseduuri, mille reeglid määrab EL ja mille üle pole Ühendkuningriigil mingit sõnaõigust. Ühendkuningriik ei saa ka protseduurist ühepoolselt lahkuda, lausus ta.

Lisaks hakkab leppe alusel Põhja-Iirimaa suhe ELiga erinema ülejäänud Ühendkuningriigi suhtest ELiga, mis on vastuolus Ühendkuningriigi majandusliku ja põhiseadusliku terviklikkusega, ütles Vara. 

Varasemalt on Brexiti tõttu May valitsusest lahkunud näiteks välisminister Boris Johnson, Brexiti minister David Davis ja transpordiminister Jo Johnson.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles