Kaitseväe juhatajale anti Ühendriikide kõrge sõjaline autasu

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joseph Dunford ja Riho Terras
Joseph Dunford ja Riho Terras Foto: Kaistevägi

Kaitseväe juhataja kindral Riho Terrasele anti USA relvajõudude komandöri klassi teeneteorden.

Kaitseväe juhataja kindral Riho Terras kohtus oma ametivenna, Ameerika Ühendriikide staabiülemate ühendkomitee esimehe kindral Joseph Dunfordiga, kes annetas talle USA relvajõudude teeneteordeni komandöri klassi.

«Teeneteordeni annetamine Eesti kaitseväe juhatajale on tunnustus kõigile Eesti veteranidele, kes on koos Ameerika Ühendriikide sõjaväelastega viimase 15 aasta jooksul õlg-õla kõrval erinevatel operatsioonidel teeninud,» ütles kindral Terras.

USA relvajõudude komandöri klassi teeneteorden
USA relvajõudude komandöri klassi teeneteorden Foto: Eesti Kaitsevägi

Kindral Dunford tänas Kaitseväe juhatajat Terrast, ametiajal tehtud edusammude eest Ameerika Ühendriikide ja Eesti kahepoolses kaitsekoostöös.

Relvajõudude  komandöri klassi teeneteorden antakse Ameerika Ühendriikides silmapaistva teenistuse ja saavutuste eest.

Staabiülemate komitee esimees kinnitas tseremoonial pühendumist Euroopa kaitsele, soovides, et seda liitlased seda kahtluse alla ei seaks.

Kaitseväe juhataja osales Washingtonis Eesti saatkonnas korraldatud kaitseväe sajandale aastapäevale pühendatud vastuvõtul.

«Kaitsevägi on sama vana kui meie vabariik. Värskelt looduna sai kaitsevägi tuleristsed palju suurema ja ülekaalukama vastase vastu, kuid koos oma liitlastega suutsime peatada Nõukogude Venemaa pealetungi ja nad Eesti piiridest tagasi lüüa. Vabadussõda oli ellujäämiskatsumus meie riigile ja kaitseväele,» ütles kindral Terras.

Samuti pidas kindral Terras kõne Atlantic Councili mõttekojas ja osales vestlusringis ning esines küberkonverentsil CyCon.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles