Pühapaikade kaardikiht võeti geoportaalist maha

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõuge vallas Saru külas Valga-Võru maantee ääres kasvavad ristipuud. Metsakinnistul tehtud lageraide käigus on jäetud ristipuud kitsa ribana alles. Puudesse lõigatud ristide näol on tegemist kombega, mis on osa matuserongkäigust. 
Rõuge vallas Saru külas Valga-Võru maantee ääres kasvavad ristipuud. Metsakinnistul tehtud lageraide käigus on jäetud ristipuud kitsa ribana alles. Puudesse lõigatud ristide näol on tegemist kombega, mis on osa matuserongkäigust. Foto: Arvo Meeks

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit pöördus 24. septembril riigiasutuste poole, et pöörata tähelepanu looduslike pühapaikade registri ja kaardirakenduse puudustele ning sellest tingitud probleemidele metsamajanduses (vt ka 5. oktoobri keskkonnakülge).

15. oktoobril saatis keskkonnaministeeriumi kantsler Meelis Münt maa-ametile kirja, milles palus maa-ametil looduslike pühapaikade kihi korrastamiseni see avalikust kaardiserverist eemaldada.

Maa-amet võttis looduslike pühapaikade kaardikihi geoportaalist maha.

Praegu saab kaardikihti vaadata ja kasutada aadressil http://hiiepaik.ee/vaata/kaardirakendus/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles