Tsahkna: valitsuse otsusel ei olnud midagi pistmist tegeliku rändepoliitikaga (6)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna FOTO: Tairo Lutter
Margus Tsahkna FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

Margus Tsahkna (Eesti 200) kritiseeris tänast valitsuse otsust ÜRO ränderaamistiku kohta, öeldes, et isolatsioonipoliitika maksab riigile kätte.

Tsahkna ütles, et tänase otsusega võttis valitsus Ungari eeskujul isolatsioonipoliitika, mis on tema hinnangul Eesti iseseisvusele ohtlik tee.

«Seda poliitikat dikteerib Kreml ning see läheb vastuollu põhimõttega, et me ei jää kunagi enam üksi. Eriti siin, läänemaailma idapiiril,» kommenteeris Tsahkna. «Hirm radikaalsete ning meie vabadust ohustavate poliitiliste voolude ees sai valitsuse üle võitu ning hirmunud juhid viivad oma rahva tavaliselt sohu.»

Tsahkna kritiseeris endise Isamaa esimehena ka oma kunagisi erakonnakaaslasi. «Paradoksaalne on see, et senise liitlassuhetele põhineva välispoliitika viskas prügikasti EKRE hirmus elav Isamaa, kelle senise kursi on kujundanud NATO ja ELi suuna isad Mart Laar ja Jüri Luik,» jätkas ta. «Kui senini oli mure, et Putini parteiga lepingut omav Keskerakond võib üritada muuta meie senist liitlassuhetele põhinevat välis- ja kaitsepoliitikat, siis nüüd tegi seda Isamaa.»

Tsahkna ütles, et ta ei imestaks, kui järgmisena tuuakse esile juriidiline analüüs selle kohta, kas Eesti Vabariigi territooriumil viibivad liitlaste väeüksused riivavad meie suveräänsusprintsiipi või mitte. «Võin juba ette öelda, et vastus on jah, riivavad, kuid see on meie vabaduse garant. Just sellisele teele valitsus täna kas teadlikult või hirmust ajendatult asus. Isolatsioonipoliitika Eesti sugusele riigile maksab jõhkralt kätte, eriti julgeolekupoliitikas.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles