May valitsus kärises pooleks (1)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexiti-minister Dominic Raab teatas eile, et paneb ameti maha.
Brexiti-minister Dominic Raab teatas eile, et paneb ameti maha. Foto: Mark Thomas/Zumapress.com/Scanpix

Eilne päev meenutas Briti parlamendis tuumapommiplahvatust: Brexiti-ministri lahkumise järeltõuked raputasid korralikult peaminister Theresa May valitsust ning toksiline kiiritus ähvardab tuua kaasa valitsusjuhi umbusaldamise. Leppeta Brexit on pärast eilset tõenäolisem kui kunagi varem.

Brexiti-ministri Dominic Raabi tuules teatasid ametist lahkumisest veel kolm ministrit ja ametnikku. Esmalt pani hommikul avalduse lauale Põhja-Iiri asjade minister Shailesh Vara, seejärel lahkus töö- ja pensioniminister Esther McVey ning viimaks Brexiti nooremminister Suella Braverman. Õhtul pani ameti maha aga tooride aseesimees Rehman Chishti.

Konflikti eskaleerudes lõi vänge kaardi lauale mõjukas Brexiti-meelseid seadusandjaid koondava Euroopa Uurimisgrupi (ERG) juht Jacob Rees-Mogg, kes nõudis peaminister Theresa May tagasiastumist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles