Meedia: FSB korraldas läbiotsimise Krimmis Canköy jehovistide juures

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FSB ametnikud.
FSB ametnikud. Foto: SCANPIX

Venemaa julgeolekuteenistuse FSB töötajad korraldasid läbiotsimise Venemaal keelatud Jehoova tunnistajate ususekti liikmete juures.

Telekorrespondent täpsustas, et uurimismeetmed leidsid aset Canköy jehovistide juures ning algatati kriminaalasi äärmusluse paragrahvi alusel.

Telejaam Tavrida teatel korraldati läbiotsimised umbes kolmekümnel aadressil, kus eeldatavasti elavad sekti liikmed.

«Otsitakse läbi kahtlusaluste elamuid - need on Venemaal keelatud Jehoova tunnistajate sekti liikmed. Allika andmetel võivad kõik need inimesed olla kuidagi seotud Ukraina eriteenistustega, nende tegevust koordineeriti Jehoova tunnistajate Harkivi keskusest. Teadaolevalt toimuvad läbiotsimised Canköys kolmekümnel aadressil. See on suur haarang,» seisis reportaažis.

Seejuures näitas Tavrida vaid kaht eeldatavat jehovisti, nende seas rakukese juhti. «FSB töötajate sõnul leiti tema juurest äärmuslikku kirjandust, mitmesuguseid psühholoogia- ja värbamisalaseid teatmikke. Algatati kriminaalasi äärmusluse kahtlustuse alusel,» edastas telejaam.

Krimmi FSB olukorda ei kommenteeri, öeldi selle valitsusest Interfaxile.

Moskva ülemkohus tunnistas aprillis 2017 justiitsministeeriumi hagi alusel jehovistid äärmuslasteks ja keelas nende tegevuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles