Terviseamet keelas järjekordsel veebipoel MMS-toodete müümise (1)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MMSi müügi täielik lõpetamine on keeruline, sest kemikaali sihtotstarbeliselt ehk desifintseerimisel kasutades ohtu tervisele pole.
MMSi müügi täielik lõpetamine on keeruline, sest kemikaali sihtotstarbeliselt ehk desifintseerimisel kasutades ohtu tervisele pole. Foto: Liis Treimann

Pärast seda, kui terviseametit informeeriti järjekordsest veebipoest, mis müüs tervisele ohtlikke MMS-tooteid, võeti poega ühendust ja neil paluti toodete müümine lõpetada. Pood seda ka ilma vastuväideteta tegi.

Kui Postimehe ajakirjanik kuulis, et MMS-tooteid müüakse veebipoes Loitsukeller, võeti kohe ühendust terviseametiga, et uurida, kas nad on poe tegevusest teadlikud.

Terviseameti kommunikatsioonijuht Simmo Saar ütles, et nad hakkasid kohe asjaga tegelema. «Terviseamet pöördus ettevõtte juhatuse poole ajakirjanikult saadud vihje alusel ning tegi ettepaneku viivitamatult peatada OÜ Living Mineralsi MMSi nimelise «mineraalse suuloputusvahendi» ehk naatriumkloriti müük ja reklaam,» sõnas Saar.

Saar selgitas, et nad ütlesid ettevõttele, et varem on kontrollitud toote ohutust, mille käigus tuvastati, et tootja ei ole toodet testinud ega saa seetõttu garanteerida ka toote ohutust. Sellest tulenevalt kohustas terviseamet toote turvalisuse tagamiseni viivitamata peatama toote müügi.

«Ettevõtte esindajal vastuväiteid ei olnud ning ettevõte peatas MMSi müügi ja reklaami vabatahtlikult,» lisas Simmo Saar.

Tegu on juba teise veebipoega, mille puhul terviseamet on keelanud MMS-toodete müümise. Oktoobri lõpus teatas terviseamet, et nad survestasid Mineral Gardeni veebipoodi nii palju, et selle omanik otsustas mürgised MMS-tooted müügist eemaldada.

Lisaks on varem Living Mineral OÜga koostöö lõpetanud ka Eesti pangad, Itella kullerfirma ning makselinkide teenust vahendav Maksekeskus AS.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles