Pilt juuditüdrukut kallistavast Hitlerist müüdi enam kui 11 000 dollari eest (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hitler Nienaud embamas.
Hitler Nienaud embamas. Foto: Heinrich Hoffmann / AP/Scanpix

Foto Adolf Hitlerist embamas noort juuditüdrukut, keda ta kutsus oma kullakeseks, müüdi sel nädalal 11 520 dollari eest, vahendab CNN.

Füüreri lapsena tuntud Rosa Bernile Nienau sai Hitleriga väga lähedaseks pärast seda, kui nad 1933. aastal viimase maja ees kohtusid. Nienau ja tema ema olid Hitleri maja ette tema sünnipäeva kogunenud rahvahulga seas. Kui selgus, et tüdrukul on, nagu Hitlerilgi, 20. aprillil sünnipäev, paelus laps füürerit koheselt.

Nienaud ja Hitlerit pildistas hiljem viimase usaldusalune fotograaf Heinrich Hoffmann. Ühe fotodest allkirjastas Hitler isiklikult: «Kallile Rosa Nienaule 1933. aasta 16. juunil». Pilt toimetati Nienau emale Münchenisse.

Tüdruku oli juudist vanaema, kuid see ei takistanud teda saamast natsiliidri lemmikuks. «Uuringud on tõestanud, et Hitler sai tema juudipäritolust juba varakult teada, kuid ignoreeris seda,» seisis USA oksonimaja foto taustakirjelduses. Kui riigiminister Martin Bormann Nienau «ebapuhtast» taustast teada sai, kellas ta tüdrukul ja tema emal ligipääsu Berghofile (Hitleri residents).

Sellest hoolimata jäid Nienau ja Hitler lähedasteks kirjasõpradeks, kuni Bormann 1938. aastal nende suhtluse täielikult katkestas.

Nienau suri 1949. aasta 5. oktoobril Müncheni haiglas lastehalvatusse. Ta oli 17-aastane.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles