VIDEO Jevgeni Ossinovski: niimoodi jätkata ei saa (28)

Vilja Kiisler
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaaldemokraadid ootavad peaminister Jüri Ratase otsust Isamaa justiitsministri Urmas Reinsalu ametist vabastamise asjus. SDE juht Jevgeni Ossinovski ei luba veel otseselt erakonna valitsusest lahkumist, kuid kinnitab, et valitsus niimoodi jätkata ei saa.

Urmas Reinsalu äsjane teade, et temalt tagasiastumist mõtet oodata ei ole, Ossinovskit ei üllata, seda SDE ei oodanudki. Ossinovski pöörduski ettepanekuga Reinsalu tagasi kutsuda peaministri, mitte Reinsalu enda poole. Edasine on peaministri kätes, ütles ta. 

"Välispoliitikat saab teha siis, kui on ühine arusaam, kuidas seda tehakse," ütles Ossinovski.  "Eestile on vaja konsensuslikku välispoliitikat ja samal viisil valitsus jätkata ei saa." Peaminister peab otsuse tema sõnul otsuse langetama. "Me ei näe, et valitsus sellisel viisil jätkata saab."

Reinsalu teatas äsja tehtud avalduses, et tagasi astuda ei kavatse. "SDE esimehe Jevgeni Ossinovski ettepanek peaministrile vabastada mind ametist oli üllatus mulle ja ilmselt kogu avalikkusele," sõnas ta. "Oma motiive oskab ta ise seletada. Kui ta tahab suruda mind põlvili, siis minult seda oodata ei maksa. Riiki ei saa juhtida põlvili."

Valitsuskriis algas eile õhtul, kui valitsukabinet keeldus Reinsalu ja Isamaa vastuseisu tõttu ÜRO ränderaamistiku toetamisest. Täna hommikul teatas Ossinovski, et tegi peaminister Jüri Ratase ettepaneku Reinsalu ametist vabastada. Jüri Ratas katkestas valitsuskriisi pärast oma Ida-Virumaa visiidi. Täna kell viis koguneb tekkinud olukorda arutama Keskerakonna juhatus.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles