Northug pilkas Rootsi suusakoondist: nagu kehv kommikott, aga sööd seda, mida antakse (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug noris jälle rootslaste kallal.
Petter Northug noris jälle rootslaste kallal. Foto: JON OLAV NESVOLD / imago/Bildbyran / Scanpix

Norra suusaäss Petter Northug võib küll rääkida karjääri lõpetamisest ja mitte olla enam elu parimas vormis, kuid keel on mehel jätkuvalt terav. Seekord jäi talle ette naaberriigi Rootsi koondis, mis on Northugi hinnangul kõigi aegade nõrgim.

Rootslastel on käimas põlvkonnavahetus, sest viimaste aastate jooksul on suusad nurka tõstnud näiteks Johan Olsson, Marcus Hellner ja Emil Jönsson. Algaval hooajal kuuluvad Rootsi meestekoondisesse Jens Burman, Calle Halfvarsson, Daniel Rickardsson, Teodor Peterson, Oskar Svensson, Viktor Thorn ja Karl-Johan Westberg.

«See on nagu Gott & Blandati kehv kommikott,» viitas Northug NRK-le antud kommentaaris tuntud magusatootja toodangule. «Mitte midagi head pole, aga sööd seda, mida antakse. Tegu on Rootsi ajaloo kõige õnnetuma koondisega. Kahju, et neil asjad nii kehvasti on.»

Seetõttu peab Northug rootslaste medalivõimalusi tänavusel MMil olematuteks. «Otse vastupidi. Meeskonnas pole ju ühtegi võidumeest. Johan Olsson oleks seda suutnud, aga teda enam pole. Anders Södergren on ka läinud,» praalis norralane.

«Tore, et ta ikka meie peale mõtleb,» muigas vastuseks Rootsi koondise peatreener Rikard Grip, kellelt NRK vastulauset palus. Ent ta möönis, et põlvkondade vahetus on tõepoolest keeruline. «Peame olema kannatlikud ja laskma noortel sportlastel end tõestada, et nad saaksid tipus kanda kinnitada. Töö peab olema süstemaatiline ja suunatud pikaajalisele edule. Usume, et meil on suusatajaid, kes suudavad sel hooajal häid tulemusi näidata. Aga tõsi, et meie koondis ei ole tänavu väga tugev,» tõdes Grip.

Aastatel 2010-15 korjasid Rootsi meessuusatajad suurvõistlustelt pidevalt medaleid. Pärast seda pole nii edukad oldud, kuid seevastu on tublilt esinenud naised. Mullu saadi Lahti MMilt kaks hõbedat ja kaks pronksi, kusjuures neljast medalist kaks noppis Charlotte Kalla ning ülejäänud kaks kuulusid teatenelikutele. Tänavustelt Pyeongchangi olümpiamängudelt naasis Kalla kulla ja hõbeda ning Stina Nilsson kulla ja pronksiga, lisaks võideti koos paarissprindis hõbe ning hõbedale tuli ka Rootsi teatenaiskond. Mehed jäid aga medalita, parimana sai Daniel Rickardsson maratonis 7. koha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles