Väga paljud haiged jätavad ravimid võtmata (14)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
12.11.2018. Laagri, Harjumaa. Perearst Elle-Mall Keevallik. Family doctor Elle-Mall Keevallik. FOTO: EERO VABAMÄGI/EESTI MEEDIA FOTO: Eero VabamÄgi/Eesti Meedia/scanpix
12.11.2018. Laagri, Harjumaa. Perearst Elle-Mall Keevallik. Family doctor Elle-Mall Keevallik. FOTO: EERO VABAMÄGI/EESTI MEEDIA FOTO: Eero VabamÄgi/Eesti Meedia/scanpix Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Arstid võtavad üha enam luubi alla, kui paljud patsiendid nende kirjutatud ravimid välja ostavad ja need lõpuks ka alla neelavad. 

Arstid maadlevad päevast päeva murega, et patsiendid jätavad neile määratud ravimid välja ostmata või lihtsalt võtmata ja kokkuvõttes on asjatult kulunud nii tohtri aeg kui ka riigi raha.

Näiteks määrab arst südamehaigust põdevale patsiendile ravi ja saadab ta eriarsti juurde. Patsient lõpetab ravimite võtmise vahetult enne arstile minekut. Patsient teab, et kui tal on halb, siis saadetakse ta uuringutele. Tema jaoks on arstilkäimine meelelahutus.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles