Kõva tõusu teinud Vips kerkis Macaus parimaks uustulnukaks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Vips
Jüri Vips Foto: Davide Pastanella / Red Bull Content Pool

Macau vormel 3 võistluse kvalifikatsioonisõidu võitis ajasõitudeski kiireim olnud Dan Ticktum, kes kihutab Red Bulli noorteprogrammis. Tema meeskonnakaaslane Jüri Vips parandas kõvasti positsiooni ning lõpetas 14. kohalt alustatud sõidu seitsmendana.

Ticktumi sõit möödus alates teisest ringist murevabalt, kui mitte arvestada kolmandal ringil aset leidnud möödapõiget ühest rajale jooksnud hulkuvast koerast, vahendab Motorsport. Ehkki stardi järel haaras liidrikoha Callum Ilott, möödus Ticktum Ferrari noorteprogrammi kuuluvast Ilottist õige pea ise ja võttis esikoha tagasi.

Et koer rajalt turvalisse kohta toimetada, tuli võistlejaterivi ette turvaauto. Kordusstart õnnestus Ticktumil hästi ja ta juhtis sõitu lõpuni. Tema selja taga pidasid võitlust Ilott, DTMIs sõitev Joel Eriksson ja Renault noortetiimi sõitja Sacha Fenestraz, võitjana väljus sealt rootslane Eriksson. Lõpuks oli Ticktumi edu Erikssoni ees 1,563 sekundit.

Järgnesid Ilott ja Fenestraz. Viiendana kihutas pea terve sõidu Prema Powerteami mees Guan Yu Zhou, ent viimasel ringil põrutas ta S-kurvis seina. Viiendal kohal lõpetas seega Jake Hughes ja kuuendana äsja vormel 3 eurosarja meistriks kroonitud Mick Schumacher. Vips oli seitsmes ning tänu kolm ringi enne lõppu Mandarini kurvis Marcus Armstrongist mööda saamisele oli ta finišijoonel ühtlasi parim Macau debütant. Üheksanda koha sai Armstrongi järel Ralf Aron ja kümnenda Robert Shwartzman.

Macau võistlussõit peetakse pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles