Mis saab 2026. aasta olümpiast, mida keegi korraldada ei taha?

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pyeongchangi olümpia.
Pyeongchangi olümpia. Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS

Rahvusvaheline Olümpiakomitee seisab probleemi ees. Nimelt loobutakse järjepanu kandideerimast 2026. aasta taliolümpia korraldusõigusele.

Teisipäeval teatas Kanada linn Calgary, et võtab oma kandidatuuri tagasi, sest rohkem kui 56 protsenti linna elanikest oli olümpiamängude korraldamise vastu.

Esialgu soovis 2026. aasta olümpiamängude korraldusõigust seitse linna. Praeguseks on alles jäänud vaid kaks – Stockholm ja Itaalia linnade ühiskandidatuur. Kuid neilgi on probleeme, sest kohalikud elanikud pole olümpiamängude korraldamise suhtes just kõige positiivsemalt meelestatud.

Tasub meenutada, et Stockholm loobus hiljuti 2022. aasta olümpiamängude korraldusõigusele kandideerimisest, sest värskelt võimule saanud linnavalitsus pidas mängude korraldamist tarbetuks raharaiskamiseks.

Kuluaarides on räägitud, et olümpiamängude ühe päästjana nähakse Salt Lake Cityt, kes korraldas mänge 2002. aastal. 2026. aasta olümpialinn valitakse järgmisel aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles