Koalitsiooni õhurünnakud surmasid Süürias vähemalt 36 tsiviilisikut (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria Demokraatlike Jõudude (SDF) võitlejad Deir Ezzori provintsis Süüria ja Iraagi piiri lähistel.
Süüria Demokraatlike Jõudude (SDF) võitlejad Deir Ezzori provintsis Süüria ja Iraagi piiri lähistel. Foto: Delil Souleiman / AFP / Scanpix

Süüria idaosas Deir Ezzori provintsis sai täna ISISe vastase koalitsiooni õhulöökides džihadistide kantsile surma vähemalt 43 inimest, neist suurem osa tsiviilisikud.

Iraagi piiri lähedal Abu Husn külas hukkunute seas oli 36 terrorirühmituse ISIS võitlejate pereliiget, surma saanutest olid 17 lapsed, märkis Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Seitse ohvrit pole veel identifitseeritud ei tsiviilisiku ega ISISe võitlejana, lisas vabaühendus.

USA juhitav koalitsioon aitab kurdi-araabia rühmitusel Süüria Demokraatlikud Jõud (SDF) tõrjuda džihadiste välja Abu Husni ümbrusest.

«See on suurim hukkunute arv koalitsiooni õhurünnakutes alates sellest, kui SDF alustas oma rünnakut ISISe tugipunkti vastu septembris,» ütles vaatluskeskuse juht Rami Abdel Rahman.

USA juhitav koalitsioon on korduvalt kinnitab, et püüab igati vältida tsiviilohvrite põhjustamist.

Koalitsioon on tunnistanud, et nende rünnakutes on alates 2014. aastast Süürias ja Iraagis surma saanud üle 1100 tsiviilisiku, kuid inimõiguslaste hinnangul on hukkunuid palju rohkem.

Süüria režiimiväed vallutasid täna aga mitu kuud kestnud lahingute järel tagasi äärmusrühmituse ISIS viimase kantsi riigi lõunaosas.

Valitsusväed hõivasid Damaskuse ja Sweida provintside vahel asuva Tulul al-Safa pärast seda, kui ISISe võitlejad seal taandusid ning liikusid edasi itta Badia kõrbesse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles