Eesti naiskond alustas kodust EMi allajäämisega Inglismaale

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naiskond kodusel EMil
Eesti naiskond kodusel EMil Foto: Maailma Curlingu Föderatsioon

Eesti curlingunaiskond kohtus täna Tallinnas alanud Euroopa meistrivõistluste avamängus Inglismaa esindusega ning pidi tunnistama vastaste paremust tulemusega 3:6.

Eestlannade esimeses mängus ei realiseerunud kahjuks mitmed võimalused punktideks ning väikesed eksimused ei lubanud eesti naiskonnal soovitud mängustrateegiat ellu viia. Koondise treeneri Nicole Strausaki sõnul on ees veel pikk nädal ja areeni tundmaõppimine võtab aega. «Areeni jääl mängimine erineb tavalisel curlinguväljakul mängimisest ja peame uute tingimustega veel harjuma. Võtame asju samm sammult, kogu võistlus on alles ees.»

Eesti võistkonna kapten Marie Turmann ütles, et kuigi eksimused ei lubanud kõike soovitut ellu viia, on saadud väärtuslik kogemus. «Õpime oma vigadest ja võtame need järgmistes mängudes arvesse,» lubas Turmann.

Homme hommikul mängib Eesti naiskond Türgi vastu ja õhtul kohtutakse Norraga. Eestit esindavad Euroopa meistrivõistlustel Liisa Turmann, Erika Tuvike, Heili Grossmann, Kerli Laidsalu ja kapten Marie Turmann.

Eesti meeskonda ootab täna kell 20.00 mäng Türgi koondise vastu. Türgi on viimastel aastatel olnud B grupi esiotsas ning ka maailma reitingu tabelis asub Eesti meeskonnast eespool. Eesti meeskonna taktikaks on mängida konservatiivset curlingut ja mitte püüda suurt punktide ülekaalu. Eesti meeskonnas mängivad Euroopa meistrivõistlustel Mikk Reinsalu, Karl Kukner, Ingar Mäesalu, Tanel Toomväli ja kapten Harri Lill.

B-grupi mängud toimuvad iga päev ning parimad selguvad 23. novembril.

Tallinnas alanud EMi sümboolse avaviske tegi peaminister Jüri Ratas.
Tallinnas alanud EMi sümboolse avaviske tegi peaminister Jüri Ratas. Foto: Maailma Curlingu Föderatsioon
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles