Kongo DV idaosas häirivad ebolavastast võitlust lahingud mässulistega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiutöötajad Ebola ohvrit matmas.
Tervishoiutöötajad Ebola ohvrit matmas. Foto: BAZ RATNER/REUTERS

Kongo Demokraatliku Vabariigi idaosas asuvas Beni regioonis peatati laupäeval ebolapuhangu vastane võitlus, sest sealsamas puhkesid lahingud mässulistega, teatas tervishoiuministeerium.

«Tulevahetus leidis aset vaid meetrite kaugusel meditsiinikeskusest ja hotellidest, kus ebolapuhanguga tegelevate tervishoiutöötajate rühmad peatusid,» kirjeldati ministeeriumi teadaandes.

Kongo Demokraatliku Vabariigi idaosas hukkus ÜRO rahuvalvevägede ja Kongo sõdurite ühisoperatsioonis mässuliste vastu seitse rahuvalvajat ja veel kümme sai haavata, ütles neljapäeval ÜRO pressiesindaja Stéphane Dujarric. Põhja-Kivu osariigis Beni linna lähedal peetud lahingus jäi veel üks rahuvalvaja kadunuks.

Järgmistel päevadel on sissirühmitus Liitlasdemokraatlikud Jõud (ADF) rünnakutes surma saanud veel mitmeid inimesi. Boikene linnajaos õnnestus ÜRO rahuvalvajatel tagasi lüüa üks sisside rünnakutest.

Põhja-Kivu provintsis asuvas Benis kestab ebolapuhang, mis on senistel andmetel nõudnud üle 200 inimelu.

Varem sel nädalal hoiatas ÜRO, et lahingud Kongo DV idaosas võivad häirida valimiste korraldamist 23. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles