Postimees Austraalias. Võitnud Latvala andis endale enne viimast katset lubaduse

Merili Luuk, Coffs Harbour
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala Austraalia rallil
Jari-Matti Latvala Austraalia rallil Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Ott Tänaku meeskonnakaaslane Jari-Matti Latvala oli enne Austraalia rallit leppinud mõttega, et ilus seeria lõppeb – soomlane oli võidutsenud kümnel aastal järjest vähemalt ühel MM-rallil, kuid tänavu oli ta võiduta. Tänaku katkestamise tõttu sai Latvala aga sõita juba rallivõidu nimel ning soomlane oli üliõnnelik.

«Otsustasin, et ei võta väga riske ja sõidan kontrollitult lõpuni. Pean ütlema, et olen väga-väga õnnelik! Sellest on päris palju möödas, kui viimati võitsin,» rääkis viimati 2017. aastal Rootsis võidutsenud Latvala.

Siiski tunnistas Latvala, et oli viimase katse eel närvis. «Teadsin katsele minnes, et olen kas kangelane või null. Ma ei tahtnud olla null. Teadsime, et me ei saa meeskondlikku tiitlit kaotada. Lubasin endale, et ma ei taha kurbi jõule. Ma tahan rõõmsaid jõule!»

Tiimikaaslasest Tänakust on Latvalal mõistagi kahju. «Emotsionaalselt on mul Otist väga kahju, aga samas tean, et nii võib lihtsalt juhtuda. Samas pole ta väga palju vigu teinud, kui üldse. Ta on nii tugev olnud ja see katkestamine ei muuda varasemaid saavutus olematuks. Ja see ralli ei otsustanud tema jaoks midagi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles