Prantsusmaa kütuseprotestides sai viga üle 400 inimese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad eile öösel Pariisis Concorde'i väljakul. Mitmel pool puhkes öö jooksul alkoholi pruukinud protestijate seas omavahelisi kaklusi.
Meeleavaldajad eile öösel Pariisis Concorde'i väljakul. Mitmel pool puhkes öö jooksul alkoholi pruukinud protestijate seas omavahelisi kaklusi. Foto: Isa Harsin / SIPA / Scanpix

Prantsusmaal eile alanud ja kogu öö kestnud kütusehindade kasvu vastastes meeleavaldustes sai kannatada üle 400 inimese ja üks inimene sai surma, ütles siseminister Christophe Castaner.

Öö oli rahutu 87 kohas üle riigi, kus protestijad tõkestasid maanteid, et väljendada viha korduvate hinnatõusude vastu.

Vigastatuid on kokku 409, nende hulgas on 28 politsei, sandarmeeria ja tuletõrje töötajat. 14 kannatanu seisund on tõsine.

Castaner ütles raadiojaamale RTL, et protestidest võttis osa 288 000 inimest 2034 kohas. Umbes 3500 demonstranti jäi ka ööseks välja.

Politsei küsitles 282 protestijat, neist 157 võeti vahi alla.

«Eilne öö oli rahutu... Oli rünnakuid, kaklusi, pussitamisi,» ütles Castaner. «Oli kaklusi kollavestidest protestijate hulgas. Teatud paikades oli kõvasti alkoholi, mis viis sellise idiootse käitumiseni.»

Minister lisas, et protestide korraldajad on kutsunud inimesi umbes 150 kohas täna meeleavaldusi jätkama.

Mõnelpool Prantsusmaal on kollastes ohutusvestides meeleavaldajad väljas veel tänagi. Pildil protestijad Belgia piiril Crespinis.
Mõnelpool Prantsusmaal on kollastes ohutusvestides meeleavaldajad väljas veel tänagi. Pildil protestijad Belgia piiril Crespinis. Foto: FRANCOIS LO PRESTI / AFP / Scanpix

Prantsusmaa idaosas Pont-de-Beauvoisinis hukkus eile auto all 63-aastane naine, kellele protestide tõttu paanikasse sattunud juht ootamatult rahvahulka sööstes otsa sõitis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles