Saksa preester näppas kiriku tagant 120 000 eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaal asuva Ballenstedti linna turuplats.
Saksamaal asuva Ballenstedti linna turuplats. Foto: Wikimedia Commons

Saksamaa südames Harzi mägede vahel asuva Ballenstedti katoliku koguduse preester tunnistas ise üles, et varastas kirikukassast 120 000 eurot – oma tegu põhjendas jumalasulane sellega, et teda peteti.

«Ma langesin internetipetturite küüsi. Ma lasin ennast sellest kaasa tõmmata ja kandsin neile mitu korda raha üle,» selgitas mees avalduses, mille täna edastas Magdeburgi piiskopkond.

Ka näppas preester raha koguduse tagant. «Mul on äärmiselt kahju, et ma sellisel viisil olen teie usaldust reetnud,» palus kirikuisa vabandust. Ta kavatseb varastatud raha tagasi maksta ja kahju kompenseerida.

Piiskopkonna kinnitusel varastas preester raha alates sellest suvest.

«Mitte ükski preester, mitte ükski kiriku töötaja ei tohi raha, mis on mõeldud kogudusele, väärkasutada. Ta peab kõik selle tagasi maksma ning arvestama riigi- ja kirikuõiguslike tagajärgedega,» toonitas piiskop Gerhard Feige.

Toimunu tõttu vabastas Feige preestri kiriku eestseisusest ning kogu finantsvastutus jäi eestseisusele. Võimalik, et järgneb veel täiendav karistus.

Seni, kuni preester on raha tagastanud, on piiskopkond lubanud rahaliste raskuste korral Ballenstedti kogudust aidata. Hingehoiuabi võib pikanäpupreester inimestele edaspidigi osutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles