Macron kutsus kaose vältimiseks looma tugevamat Euroopat (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron kõnelemas täna Bundestagis Berliinis.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron kõnelemas täna Bundestagis Berliinis. Foto: John Macdougall / AFP / Scanpix

Prantsuse president Emmanuel Macron ütles täna Berliinis Saksa parlamendis peetud kõnes, et Euroopa peab kasvama tugevamaks ja suveräänsemaks, täitmaks oma kohust hoida ära kaost maailmas. 

«Euroopal, ning Prantsusmaa ja Saksamaa liidul selle sees, on kohustus mitte lubada maailmal kaosesse libiseda, juhtides seda rahule viival rajal,» ütles Macron Saksa parlamendis. «Just seepärast peab Euroopa olema tugevam ja võitma rohkem suveräänsust.»

Macron märkis, et nimelt Euroopa juhtis jõupingutusi rohelise energia nimel ja kliimamuutuste vastu ning edendab nüüd mitmepoolset lähenemist kaubanduses, julgeolekus ning rände- ja keskkonnapoliitikas.

Bundestagi poole pöördudes kutsus Macron Euroopat üles suuremale ühtsusele ja enesekindlusele, et seista vastu tulevastele väljakutsetele. 

Tema sõnul ei tohi Euroopast saada suurriikide mängukanni. «Ta peab võtma suurema vastutuse oma julgeoleku ja kaitse eest ning mitte leppima teisejärgulise rolliga maailma poliitikas,» rõhutas Prantsusmaa president.

Prantsuse president Emmanuel Macron embamas Saksa kantselrit Angela Merkelit pärast kõnet Saksamaa parlamendis. Kahe riigi liidrid kohtusid täna Berliinis, et mälestada Euroopas peetud sõdades langenuid.
Prantsuse president Emmanuel Macron embamas Saksa kantselrit Angela Merkelit pärast kõnet Saksamaa parlamendis. Kahe riigi liidrid kohtusid täna Berliinis, et mälestada Euroopas peetud sõdades langenuid. Foto: Tobias Schwarz / AFP / Scanpix
Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles