Ossinovski: ränderaamistiku üle otsustagu riigikogu (12)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Erik Prozes

Eesti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juht Jevgeni Ossinovski ütles Vikerraadio saates «Vikerhommik», et sotsid teevad ettepaneku leida rändeleppe küsimusele lahendus riigikogus.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Jevgeni Ossinovski ütles Vikerraadio hommikuprogrammis, et erakond pakub valitsuskriisi lahendamiseks seda, et ränderaamistiku üle hakkab arutama ja otsustama riigikogu ning parlamendi otsus oleks valitsusele siduvaks suuniseks.

«Kui riigikogu võtab vastu seisukohta, et Eesti toetab ÜRO ränderaamistikus osalemist, siis me teeme seda,» ütles Ossinovski.

Rändelepe jõuaks riigikogu ette eelnõu kujul.«See tekst on välisministeeriumiga kooskõlastamisel,» ütles Ossinovski esmaspäeva hommikul.

Justiitsministri tagandamist nõudnud Ossinovski ütles, et täna ei ole ühegi koalitsioonipartneri eesmärk valitsust vahetada. «Küll aga on jätkuvalt erimeelsus üleval, kas Eesti peaks jätkama senist välispoliitika liini. Kui tahame globaalsetes probleemides kaasa rääkida, siis tuleks seda teha,» ütles Ossinovski.

Kui kindel on Ossinovski, et riigikogu rändelepet toetab? Ossinovski viitas, et just opositsioonilisel Reformierakonnal saab olema tekkinud olukorra lahendamisel võtmeroll.

«Reformierakond on sõnades nõudnud, et valitsus peab ränderaamistikuga liitumise ära tegema, aga kui nad peaks nüüd riigikogus ütlema, et nad ei saa aru, mis paberiga tegu, siis on tõesti võimalik olukord, kus lahenduseni ka parlamendis ei jõuta. Aga loodan, et Reformierakonda juhib Kaja Kallas ja mitte keegi teine,» sõnas Ossinovski.

Valitsuse sisepinged lõid lõkkele neljapäevasel kabinetiistungil, mil ministrid ei leidnud üksmeelt ÜRO globaalse ränderaamistiku toetamise küsimuses. Peaminister Jüri Ratas tunnistas valitsuskriisi. Mis saab edasi? Jälgi põnevaid arenguid Postimehe otseblogi vahendusel.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles