Eesti kinnisvarakartell lõppes kokkuleppega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prokuratuur
Prokuratuur Foto: ANTS LIIGUS / PRNPM/EMF

11 kinnisvarabüroo ühine otsus lahkuda hinda tõstnud portaalist päädis üle aasta kestnud uurimise ja rahatrahvidega, kui riigiprokuratuur lõpetas kartellileppes süüdistatud kinnisvarafirmade kriminaalasja, kirjutas Eesti Päevaleht.

Mullu märtsis tõi kinnisvarafirmade ühispöördumine kinnisvaraportaali Kv.ee vastu uue hinnastamismudeli tõrjumiseks tõi kaasa kriminaalmenetluse.

Kinnisvarafirmad Uus Maa ja Arco Vara, Pindi Kinnisvara, CKE, Domus Kinnisvara, LVM, Ober Haus, 1Partner, RE Kinnisvara, LAAM ja Kinnisvaraekspert teatasid märtsi lõpus koostöö lõpetamisest portaaliga Kv.ee. Koostöö lõpetamise peapõhjuseks nimetasid 11 ettevõtet hinnastamismudeli muudatusi, mis tõid suurematele büroodele kaasa kulu kasvu.

Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots taunis juba aprilli alguses selliseid ühiseid boikoteerimisi. «Igasugune ühine boikoteerimine on kahtlemata taunitav konkurentsiseaduse alusel. Kahtlemata selline ühine kokkulepe, ühine boikoteerimine ei ole ikkagi soositav,» ütles Ots aprillis.

Kv.ee kuulub Eesti Meedia kontserni, kuhu kuulub ka Postimees ja uudisteagentuur BNS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles