Kuidas iPhone’i Face ID-le lisada veel üks kasutaja?

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: iStock

Face ID on vaieldamatult üks mugavamaid ja turvalisemaid isiku tuvastamise meetodeid, mida telefonide juures siiani kasutatud on. Paraku aga sai telefoni oma näoga avada ainult omanik, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalist Digitark. 

Iseenesest on see muidugi kõige turvalisem, kuid vahel muutub ebamugavaks, kui peaks tekkima vajadus telefoni kasutada, aga omanikul puudub selleks hetkel võimalus. Näiteks kui omanik magab, juhib hetkel autot või on sootuks ettenägematus olukorras. Õnneks on nüüd peale iOS operatsioonisüsteemi uuenemist 12-nda versiooni peale võimalik lisada iPhone’i Face ID-le veel üks kasutaja. Apple ise pole avalikust sellest võimalusest kuigi häälekalt teavitanud, kuid mingis olukorras võib see osutuda tõeliseks elupäästjaks.

Uue kasutaja lisamises pole samas midagi keerulist, tuleb iPhone’i sätete (Settings) alt valida  ’Face ID & Passcode’ ning peale parooli sisestamist valida sealt ’Set Up an Alternate Appearance’. Edasi tuleb juba jälgida telefoni poolt antavaid juhiseid. Lihtne.

Väike ebamugavus on aga see, et kui soovite teist kasutajate eemaldada, siis eemaldab iOS selle peale kõik Face ID kasutajad ning peate ka enda näo sinna uuesti sisse skaneerima.

Loe edasi Digitargast. 

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles