Kodu kaasaegse elu või looduse keskel – kuidas valida?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Trigon Capital

Eesti üks suurimaid väärtusi on loodus. Värske õhk, puutumatud metsatukad ja vabadusetunne, mis neis jalutades tekib. Võib öelda, et armastus looduse vastu on meil veres, kaasa antud mitmete põlvede tagusest ajast, kui suurem osa elust möödus metsa veerel taludes ja õhtul küünalt kustutades võis tähistaevast näha kogu selle ilus. Täna on aga suurem osa meie elust linna kolinud. Kuidas valides sellises olukorras elukoht, mis võimaldaks mugavalt kõiki argiseid toimetusi, kuid jätaks alles ka meile armsa loodusläheduse?

Eestlastel on tõeliselt vedanud

Hetkedel, mil linnakära liiga suureks kasvab, leiab meie kodumaalt piisavalt ruumi, kuhu vaikust otsima minna. Kui maailma kõige asutatumas kohas, Filipiinidel, Manilas elab ühel ruutkilomeetril üle 43000 inimese, siis meie pealinnas on see number vaid 2800. Kogu Eesti keskmine aga kõigest 30. Seda aga seepärast, et Eestit katavad umbes pooles ulatuses erinevad metsad. Ja ümbritsevad nad ka kõiki suuri linnu, sealhulgas Tallinna.

Rahu on kesklinnast vaid lühikese sõidu kaugusel

Tänu sellele, et pealinna ümbrus on mõnusalt roheline, ei ole vaja puhta metsaõhu, kaunite vaadete ja lummava vaikuse otsinguil kuigi kaugele sõita. Kesklinnast jõuab linna piirini tavaliselt väga kiirelt. Oleneb muidugi veidi kellaajast ja suunast, mis valitud. Seega, kui olete otsimas kodu, mille asukoht ei tähendaks linnaga ühenduses olemisel ülemäärast ajakulu ning mis viiks taas lähedale kõigele kaunile, mida Eesti loodusel pakkuda on, ei ole vaja üldse kaugele vaadata. Vaid sammuke või paar üle linna piiri.
 

Foto: Trigon Capital


Rahu ei tähenda vaid vaikust

Tihtipeale öeldakse, et oluline on teekond, mitte sihtkoht. Samas tuleb elus aeg-ajalt siiski ette olukordi, kus olete jõudnud paika, millest lahkumine on eriliselt raske. See tähendab, et teate, milline tunne on see, kui olete jõudnud kohale. See on ka üks tähtsamaid tundeid, mida peab järgima kodu valides. Kas olete paigas, kus rahu ei tähenda ainult vaikust vaid seda, et elu keeb? Seda, et kuulda on laste kilkeid, tuulesahinat ja linnulaulu? Paigas, kus rahu on sinu südames?

Laaneveere ootab sind looduse keskele

Kaunil Viimsi poolsaarel, keset ürgset männimetsa, jalutuskäigu kaugusel kaunist mererannast ja Viimsi Vabaõhumuuseumist asub Laaneveere elamurajoon. Seal kohtuvad maalähedase ja tänapäevase elu parimad osad, energiat jätkub kauemaks ning tunned end mõnusalt eemal, olles tegelikult kohe kaasaegse elu kõrval. Laaneveere lähedal asuvad Laanelinnu ja Päikeseratta lasteaed ning lisaks Viimsi Keskkoolile ja Püünsi Koolile ka Viimsi Muusikakool. Lisaks asuvad läheduses mitmed kaubanduskeskused ning spordirajatised.

Kodu inimesele, kes teab, mida ta tahab

Laaneveeres valmivad praegu kaks kvaliteetset ridaelamut, mille planeerimisel ja ehitusel on kõige olulisemal kohal alati inimeste heaolu. Luues tõelise luksuse keset kaunist metsa, saab sinu pere nautida looduslähedust, ohverdamata ühtegi harjumuspärast kaasaegse elu osa. Laaneveere sisedisain on inspireeritud just metsikust asukohast ning kombineeritud puhaste Skandinaavialike joontega ja targalt loodud lahendused tähendavad, et hinna-kvaliteedi suhe on enneolematult hea. Tutvu lähemalt Laaneveerega ja leia oma uus kodu juba täna.

Tutvu lähemalt SIIN

 

Copy
Tagasi üles