Lapse õiguste programm tuleb taas!

Just Film
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Just Film

Täna, 19.11 avab Just Film juba 8. aastat lapse õiguste programmi. Mahukamaks on muutunud nii festival kui ka lapse õiguste filmiprogramm – sel aastal on kavas 13 filmi.

Keerulisi teemasid käsitlev lapse õiguste programm on aastatega saanud Just Filmi üheks populaarseimaks. Kõigi nende filmide peategelasteks on lapsed ja noored, kes ennast alles avastavad. Vahel vanemad toetavad lapsi, kuid sageli tuleb lastel olulisi otsuseid vastu võtta üksinda. Programmis on mitu linateost, mis käsitlevad kogu ühiskonda puudutavaid probleeme, nagu narkomaania, seksuaalne väärkohtlemine, rasked vägivallakuriteod ja inimkaubandus, laste vaatenurgast.

Tänavuse lapse õiguste programmi keskne teema on lapsed ja noored digimaailmas. Digimaailm peidab endas ühekorraga nii suurepäraseid võimalusi kui ka märkimisväärseid ohte.

Lapse õiguste programmi avafilmiks on sel aastal «Sotsiaalsed loomad», mis kaasahaarav lugu kolmest noorest Instagramis. See maailm on miski, mis puudutab meid kõiki, seega võib filmist igaüks leida samastumis- ja äratundmismomente.

Lapse õiguste programm avatakse 19.11 algusega 14:00 Kinos Sõprus. Filmi järel on võimalus osaleda arutelus politseinikuga Maarja Punak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles