Julian Assange’i sõber Pamela Anderson kritiseeris Austraalia peaministri «alatuid» kommentaare (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pamela Anderson 7. oktoobril 2018 Marseille'is vaatamas Marseille ja Ceni meeskondade vahelist jalgpallimatši
Pamela Anderson 7. oktoobril 2018 Marseille'is vaatamas Marseille ja Ceni meeskondade vahelist jalgpallimatši Foto: Claude Paris / AP/Scanpix

USA näitlejanna Pamela Anderson kritiseeris Austraalia peaministri Scott Morrisoni «alatuid» ja «rõvedaid» kommentaare tema kohta.

51-aastane Anderson pöördus  50-aastase Morrisoni poole, et Austraalia peaminister aitaks oma kaasmaalasel, paljastusorganisatsiooni WikiLeaks asutajal Julian Assange’il pääseda Ühendkuningriigist, kus ta elab Londonis Ecuadori saatkonnas, tagasi kodumaale Austraaliasse, teatab telegraph.co.uk.

Morrison esines ühe Austraalia kommertsraadiojaama saates, kus kommenteeris Andersoni palvet.

Austraalia peaminister Scott Morrison 17. novembril 2018 Aasia ja Vaikse ookeani majanduskoostöö foorumi (APEC) kohtumisel Port Moresbys
Austraalia peaminister Scott Morrison 17. novembril 2018 Aasia ja Vaikse ookeani majanduskoostöö foorumi (APEC) kohtumisel Port Moresbys Foto: PETER PARKS / AFP/Scanpix

«Kõigepealt, ma ei tee seda. Teiseks on paljud mu sõbrad pakkunud end lahendama probleemi, mis on tekkinud Pamela Andersoniga. See sekspomm ei saa üldse aru, millest räägib,» lausus Austraalia peaminister.

Menuseriaali «Baywatch» (Rannavalve) eksnäitleja ja Playboy endine modell Anderson kirjutas siia Morrisonile avaliku kirja, milles mõistis tema pihta suunatud kommentaarid hukka.

Pamela Anderson 2. oktoobril 2018 Pariisis Chaneli 2019 kevadsuvise kollektsiooni esitlusel
Pamela Anderson 2. oktoobril 2018 Pariisis Chaneli 2019 kevadsuvise kollektsiooni esitlusel Foto: Bertrand Guay / AFP/Scanpix

«Te olete labane, irvitades oma kaasmaalase ja tema pere kannatuste üle. Sellel järgnesid rõvedad ja ebavajalikud kommentaarid minu koha, kes ma olen Assange’i hääl avalikkuses. Me kõik ootame juhtidelt rohkemat, eriti veel praeguses olukorras,» edastas näitlejanna.

Anderson jätkas, et Morrison peaks lõpetama oma nõmedad kommentaarid ja mõtlema sellele, mida öelda miljonitele austraallastele, kui üks nende seast peab selga tõmbama oranži vanglakostüümi ja minema Guantanamo Bay vanglasse ning seda tõe avalikustamise eest. See oli kirjeldus, mis võib juhtuda Assange'iga, kui ta USA võimude kätte satub.

Julian Assange 19. mail 2017 Londonis Ecuadori saatkonna rõdul
Julian Assange 19. mail 2017 Londonis Ecuadori saatkonna rõdul Foto: NEIL HALL / REUTERS/Scanpix

47-aastane Assange on elanud alates 2012. aastast Londonis Ecuadori saatkonnas. Ecuador pakkus talle asüüli, kuna teda tahtsid Ühendkuningriigist saada kätte nii Rootsi kui USA. Rootsis kahtlustati Assange’i kahe naise vägistamises, kuid hiljem ta vabastati kahtlusest.

USAs süüdistatakse Assange’i riiklikult tähtsate dilomaatiliste- ja sõjaväeliste saladokumentide paljastamises ning USA nõuab austraallase väljaandmist, et ta saaks kohtu alla anda.

Briti Tööpartei rahvasaadik Kristina Keneally teatas Twitteris: «Ma ei nõustu Andersoni seisukohaga, mis puudutab Assange’i. Kuid ühes asjas on tal õigus. Nii Austraalia peaminister, kui teised riigimehed peaksid lõpetama naiste seksapiilse välimuse esiletoomist, et selle abil vähendada naiste sõnumite tähtsust».

Morrison ei ole Andersoni kirja kommenteerinud ega sellel vastanud.

Anderson on külastanud Assange’i Londonis Ecuadori saatkonnas vähemalt kuuel korral. Ei ole täpselt teada, milline on nende suhte iseloom, kuid Andersoni sõnade kohaselt on nad väga head sõbrad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles