Keskkonnaamet õpetab elektroonilist kalastuskaarti taotlema

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaviatuur
Klaviatuur Foto: SCANPIX

Keskkonnaamet kutsub kalastuskaardi taotlejaid nõustamispäevale, kus saab infot elektroonilise kalastuskaarti ostmise, tänavuse kalapüügi limiitide ja piirangute kohta.

„Kalastuskaardi taotluste vastuvõtt 2019. aastaks algab 3. detsembri hommikul kell 9, mil kõigil huvilistel on võimalik soetada kalastuskaart pilet.ee veebikeskkonnas või Keskkonnaameti kontorites. 94% kalastuskaartidest läheb müüki just veebikeskkonna vahendusel, mistõttu soovime koolitada ja abistada esmakordselt veebikeskkonnast kaarti soetavaid kalastajaid,“ lausus Keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja Aimar Rakko.

Et internetist loa taotlemine ei jääks pidama tehniliste oskuste taha, kutsub Keskkonnaamet kõiki huvilisi 26. novembril kell 10 nõustamispäevale Keskkonnaameti Haapsalu, Tallinna, Räpina ja Tartu kontoritesse.

Internetist on võimalik kalastuskaarti taotleda pilet.ee aadressil ID- kaardi või mobiil-ID vahendusel.

Seekord keskendutakse just ID-kaardiga kalastuskaardi taotlemisele, sest mobiil-ID kasutajad reeglina taotlemisega hätta ei jää.

Ootamatuste vältimiseks tuleks üle kontrollida elektroonilise taotlemise tarbeks vajaminevate sertifikaatide kehtivus ning veenduda, et taotlejal pole varasemast püügiaruannete võlgnevusi. Nimelt ei saa alates 2018. aastast kalastuskaarti taotleda need isikud, kellel on möödunud hooaja püügiaruanne esitamata.

Nõustamispäeval on võimalik kontrollida ka aruannete võlgnevust ning vajadusel esitada kohapeal aruandeid.

Nõustamispäevad toimuvad 26. novembril kell 9 järgmistes Keskkonnaameti kontorites:

  • Tallinna kontor, Viljandi mnt 16, Tallinn (kontaktisik Arno Sildos, tel 53004038)
  • Tartu kontor, Aleksandri 14, Tartu (kontaktisik Kerli Pettai, tel 53662619)
  • Haapsalu kontor, Kiltsi tee 10, Haapsalu (kontaktisik Märt Kesküla, 5234410)
  • Räpina kontor, Kalevi 1a, 64503, Räpina (kontaktisik Kerli Pettai, tel 53662619)

Seekord keskendutakse just ID-kaardiga kalastuskaardi taotlemisele, sest mobiil-ID kasutajad reeglina taotlemisega hätta ei jää. Infopäevale tuleks kaasa võtta ID- kaart koos PIN paroolidega ning eelnevalt kontrollida ID-kaardi sertifikaatide kehtivust. Internetipanga kaudu maksmiseks on vaja vajadusel sõlmida pangas internetipanga kasutamise leping.

Nõustamispäeval kalastuskaarti 2019. aastaks veel taotleda ei saa, kuna taotluste vastuvõtt algab kõigile üheaegselt 3. detsembri hommikul.

Küll aga on Keskkonnaameti Tartu, Rakvere, Pärnu, Penijõe, Kuressaare, Võru, Räpina, ja Tallinna kontorites olemas 3. detsembril kliendiarvutid internetist kalastuskaardi taotlemiseks.

Kel 26. novembril kohapeale tulla ei õnnestu, võib kokku leppida ka mõne muu aja kohtumiseks spetsialistiga. Samuti saab mainitud kontaktidelt küsida kalastuskaardi püügiaruannete võlgnevuste kohta.

Lisainfot kalastuskaardi taotlemisest leiab ka Keskkonnaameti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles