Harukordne tragöödia: astelrai tappis mehe

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Pixabay

Austraalia rannas juhtus väga harukordne tragöödia, kus mees hukkus astelrai torke tagajärjel.

42-aastane mees hukkus kümme aastat pärast seda, kui kuulus krokodillikütt Steve Irwin samal moel suri. Mees ujus laupäeval Hobarti kandis, Lauderdale’i ranna lähistel, kui sai kõhupiirkonda torkehaava. Politsei sõnul on tõenäoline, et haava põhjustas astelrai.

Mehe sõbrad tõid ta kaldale, kuid ta süda seiskus ning elustamine ei andnud tulemusi, vahendab AFP.

«Vigastus on sarnane astelrai vigastusele, kuid enne konkreetsete faktide jagamist peame me asja veel uurima,» ütles Tasmaania politsei vanemkonstaabel Brett Bowering väljaandele Sunday Tasmanian. «See oli väga traumeeriv intsident, mille tunnistajaks olla.»

Kohalike sõnul ujus mees rannas sageli. Astelraid elutsevad troopilistes vetes, need on lamedad, teemantikujulised kalad, kes inimesi väga harva ründavad. Ometi on nende sabade otstes asuvad okkad kaetud mürgiga, mida nad kasutavad enesekaitsel. Enamasti vigastavad inimesed end neile madalas vees peale astudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles