Donald Trumpi võitlused Ameerikat alandada püüdvas maailmas

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump (vasakul) Esimese maailmasõja mälestusüritusel Pariisis Saksamaa kantslerit Angela Merkelit piidlemas. Trump teeb sõud valijate jaoks, kelle arvates kaitseb president Ühendriikide huvisid.
USA president Donald Trump (vasakul) Esimese maailmasõja mälestusüritusel Pariisis Saksamaa kantslerit Angela Merkelit piidlemas. Trump teeb sõud valijate jaoks, kelle arvates kaitseb president Ühendriikide huvisid. Foto: Benoit Tessier/AFP/Scanpix

USA presidendi nüüdseks enam kui nädala tagune kiirvisiit Prantsusmaale Esimese maailmasõja mälestusüritustele tuletas taas meelde, et Donald Trump on valimiskampaania lainel.

Ärgem unustagem, et Trump alustas kampaaniat tagasivalituks saamise nimel vaid päev pärast ametisse astumist ning tema sõjakad, solvavad ja mahategevad avaldused teiste maailma riikide, nende juhtide ja rahvusvaheliste organisatsioonide aadressil ilmuvadki Twitteris suuresti just selleks, et avaldada muljet oma valijaskonnale.

Analüüsigemgi Trumpi äsjast Euroopas käiku just läbi selle prisma: millise pildi suutis ta sellest Twitteri vahendusel maalida oma valijatele?

Üsna tavapärase, oleks lühike vastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles