Rumeenia võimupartei tagandas kuus ministrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rumeenia võimuerakonna Sotsiaaldemokraatliku Partei liider Liviu Dragnea.
Rumeenia võimuerakonna Sotsiaaldemokraatliku Partei liider Liviu Dragnea. Foto: Robert Ghement / EPA / Scanpix

Rumeenia valitsev Sotsiaaldemokraatlik Partei tagandas täna kuus ministrit osana erakonna liidri Liviu Dragnea püüdlustest tugevdada oma võimuhaaret.

Partei juhtkond otsustas tagandada transpordi-, majandus-, töö-, kultuuri-, arengu-, spordi- ja kommunikatsiooniministri. Dragnea liitlane Lia Olguta Vasilescu asus tööministri kohalt transpordiministri ametisse, teised aga kaotasid oma kohad valitsuses. Kaitseminister Mihai Fifor lahkus ametist juba varem täna.

Dragnea, kes ei saa valimistulemuste võltsimise tõttu ise peaminister olla, on de facto valitsusjuht. Peaminister Viorica Dăncilăl on vähe võimu.

Sotsiaaldemokraadid kiitsid heaks ka Dragnea liitlase Codrin Stefanescu saamise uueks parteisekretäriks. Ta on olnud äärmiselt kriitiline Euroopa Komisjoni rumeenlasest voliniku Corina Cretu suhtes, kes on tauninud valitsuse suutmatust võtta kasutusele Euroopa Liidu toetusrahasid.

Täna lahkus ametist ka Bukaresti linnapea Gabriela Firea, kes astus selle sammu vältimaks tagandamist.

Endine peaminister ja enne Dragnead sotsiaaldemokraate juhtinud Victor Ponta nimetas uuendatud valitsust professionaalse ebakompetentsuse, selgrootuse ja ebapuhta äritegevuse kombinatsiooniks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles