Soome toll kahtlustab Eesti meest nuusktubakasmugeldajate jõugu juhtimises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuusktubakas.
Nuusktubakas. Foto: Jan Håkan Dahlström / Bildhuset AB / Scanpix

Soome toll kahtlustab Eestis elavat meest nuusktubakasmugeldajate jõugu juhtimises ja umbes viie tonni nuusktubaka ebaseaduslikus toimetamises Rootsist Soome selle aasta jooksul.

Toll ütles esmaspäeval tehtud avalduses, et nuusktubakat on müüdud ebaseaduslikele hulgikaupmeestele. Soome riigil on jäänud saamata umbes 2,2 miljoni euro ulatuses makse.

Soome toll kahtlustab smugeldajate jõugu juhtimises Eestis elavat keskealist meest, kes korraldas nuusktubaka toimetamist Rootsist Naantali, Turku, Tornio ja Ylitornio piiriületuskohtade kaudu Soome.

Eeluurimine on näidanud, et nuusktubakat smugeldati Rootsist veokite, pakiautode ja autosuvilatega.

Uurimise ajal konfiskeeriti Eesti smugeldajate jõugult mitu nuusktubakalaadungit, ühtekokku üle 950 kilogrammi. Lisaks konfiskeeris Soome toll septembris ühe lao läbiotsimisel ligi 400 kg nuusktubakat. Selle koguse hind tänavakaubanduses oleks olnud umbes 380 000 eurot.

Soome toll kahtlustab nuusktubaka smugeldamises ühtekokku 11 isikut, kellest neli on olnud vahi all. Samuti on kinni võetud Helsingi piirkonnas tegutsenud soomlastest hulgikaupmehed.

Toll uurib juhtumit suuremahulise maksupettuse ja salakaubaveona. Eeluurimine on veel pooleli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles