Küttepuidu hind on aastaga kasvanud kolmandiku võrra (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Oktoobris maksis tihumeeter küttepuitu 31,99 eurot, mis tähendab aastavõrdluses 31,5-protsendilist hinnakasvu, selgub Erametsakeskuse hinnastatistikast.

Kui mullu oktoobris maksis tihumeeter küttepuitu 24,32 eurot, siis möödunud aasta lõpuks kasvas see 25,33 euroni tihumeetrilt.

Käesoleval aastal on puiduturul küttepuude hind kasvanud kuust-kuusse, ületades veebruaris esmakordselt 30 euro piiri ja mais 31 euro piiri tihumeetri kohta. Oktoobrikuu hinnataseme puhul on seejuures taaskord tegu uue hinnarekordiga.

Võrreldes käesoleva aasta septembriga ehk kolmanda kvartali lõpuga, mil tihumeeter küttepuitu maksis 31,71 eurot, on küttepuidu hind kuuga kasvanud 0,9 protsenti.

Aastaga on kasvanud ka paberipuidu hind, tänavu oktoobris maksis tihumeeter männipaberipuitu 65,19 eurot, tihumeeter kuusepaberipuitu 65,19 eurot, tihumeeter kasepaberipuitu 55,92 eurot ja tihumeeter haavapaberipuitu 36,71 eurot.

Võrreldes 2017. aasta oktoobriga on hinnatõus vastavalt 66,7 protsenti, 66 protsenti, 59,1 protsenti ja 26,7 protsenti. Võrreldes septembriga on paberipuidu hind samuti pisut tõusnud, välja arvatud haavapaberipuitu hind, mis kahanes kuuga 5,6 protsenti.

Erametsakeskuse hinnastatistika tugineb Keskühistule Eramets ja Eesti Puidumüügikeskusele ettevõtete poolt pakutud lõpplao kokkuostuhindadele. Hinnad ei sisalda käibemaksu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles