Brüsselis sai noarünnakus viga politseinik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brüsselis rünnati täna varahommikul politseinikku.
Brüsselis rünnati täna varahommikul politseinikku. Foto: Yves Herman / Reuters / Scanpix

Belgia pealinna Brüsseli suurima politseijaoskonna ees sai täna varahommikul noarünnakus kergelt viga politseinik, ründaja peeti kinni. 

Ründaja pussitas politseinikku politsei keskjaoskonna ees kell 5.30 (Eesti aeg kell 6.30), ütles politsei pressiesindaja Ilse van de Keere.

«Politseinikku pussitati, ta sai kergelt haavata ja viidi haiglasse,» lausus ta. «Tema kolleegid vastasid ründaja suunas tulistamisega ja ta saadi kontrolli alla,» ütles van de Keere. Ründaja elu pole ohus.

Politseinikud noarünnaku toimumispaiga lähedal.
Politseinikud noarünnaku toimumispaiga lähedal. Foto: Yves Herman / Reuters / Scanpix

Politsei keeldus kinnitamast kohaliku meedia väidet, et ründaja karjus rünnaku käigus «Jumal on suur!».

Siseminister Jan Jamboni sõnul polnud rünnaku toimepanija Belgia terroritõrje andmebaasis. «Politsei ei tea teda kui kedagi, kes on radikaliseerunud või terrorist. Näib, et ta sai psühhiaatrilist abi, kuid sai kirjutati mõne aja eest välja,» lausus Jambon.

Rünnak toimus ajal, mil Belgias on teist päeva riigivisiidil Prantsuse president Emmanuel Macron. Täna külastab ta Brüsselis Molenbeeki rajooni, kus elasid 2015. aasta Pariisi terrorirünnaku korraldajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles