Chicago kõrghoones kukkus lift 84 korrust allapoole (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine John Hancock Center, mille uueks nimeks sai tänava järgi 875 North Michigan Avenue.
Endine John Hancock Center, mille uueks nimeks sai tänava järgi 875 North Michigan Avenue. Foto: Scott Olson / AFP / Scanpix

USAs Chicago pilvelõhkujas kukkus lift trossi katkemise tõttu 84 korrust allapoole. Õnnekombel jäid liftis viibinud inimesed ellu.

Kuus inimest kukkusid reedel Chicago 344-meetrises John Hancock Centeris liftiga 95. korruselt 11. korrusele. Lifti lõksu jäänud inimesed kirjutasid õnnetuse järel oma sõpradele, kes kutsusid kohale päästjad. Kolm tundi kestnud jõupingutuste järel aidati inimesed liftist välja.

Kuus inimest lahkusid 95. korrusel asuvast baarist, astusid lifti ja hakkasid esimesele korrusele sõitma.

Liftis viibinud 50-aastane mees meenutas, kuidas lift alustas sõitu normaalselt ja kukkus siis kõva lõgiseva hääle saatel suurel kiirusel alla. Languse ajal pressis lifti sisse ka hulgaliselt tolmu. Liftis viibinud inimesed olevat karjunud, nutnud ja palvetanud, üks liftis viibinud mees ütles hiljem ajakirjandusele: «Arvasin, et me sureme.»

Päästjad pidid inimeste päästmiseks lõikama betooni sisse augu ja inimesed sealtkaudu välja aitama. «Me ei saanud korraldada nn liftist-lifti päästmist. Pidime lõhkuma 11. korruse parkla seina, et lifti uksed avada,» ütles Chicago tuletõrje esindaja US TV-le.

Juhtumit uuritakse endiselt, esialgse põhjusena toodi välja ühe trossi katkemine. Lifti hooldati viimati selle aasta juulis, aga siis probleeme ei avastatud.

Vana nimega John Hancock Center nimetati sel aastal tänava järgi ümber 875 North Michigan Avenue'ks. Chicagos on vaid kolm sellest kõrgemat hoonet.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles