Väino Linde: Jälle volikogus ehk 13 aastat hiljem

Väino Linde
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast kuraditosin aastat kestnud pausi on Väino Linde (teises reas vasakult teine) Pärnu linnavolikogus tagasi. Selle ajaga on muutunud peamiselt volinike arv.
Pärast kuraditosin aastat kestnud pausi on Väino Linde (teises reas vasakult teine) Pärnu linnavolikogus tagasi. Selle ajaga on muutunud peamiselt volinike arv. Foto: Joosep Laik

Olin pisut nagu elevilgi, kui üle pika aja taas Pärnu linnavolikogu liikmeks kutsuti. Huvitav oli teada saada, mismoodi suvepealinnas nüüd olulisi otsuseid vastu võetakse. Suur-Pärnu volikogus on praegu lausa 39 liiget varasema 33 asemel ja see lubab arvata, et ajupotentsiaali on meie esindusorganil enam kui kunagi varem.

Mu äratundmisrõõm oli suur, kui märkasin, et raekoja trepp kägiseb samamoodi nagu 2005. aastal. Ja mitu linnavolinikest olid ikka needsamad võitluskaaslased, kes juba sel ajal Pärnu eest hea seisid. Ühtlasi mõistsin, et hambamehi ja häid sõnaseadjaid oli volikogus toona ja on nüüdki.

Siiani on meeles, kuidas aastaid tagasi pillas üks volikogu liikmeid istungil kolleeg Ahti Kõo suunas avaliku märkuse, et vaevalt too mõtleb eelnõu toetada. Siis läks Kõo volikogu kõnetooli ja ütles vastu, et “sina ei või teada, mida mina mõtlen; sina võid ainult teada, mida mina ütlen. Aga öelnud ei ole ma selle eelnõu kohta veel midagi”. Nüüd alustas vanameister Mart Helme oma sõnavõttu: “Head kolleegid ja kolleegid!” Ja selgitas, et neid volikogu liikmeid, kes teda sotsiaalmeedias tõpraks nimetavad, ei saa kutsuda tema headeks kolleegideks, vaid ainult kolleegideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles