Tule saa osa Just Film Teadus360° programmis toimuvatest aruteludest!

Just Film
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Just Film

Pimedate Ööde Filmifestival ja Eesti Teadusagentuur on kolmandat aastat järjest löönud käed ning toovad üheskoos vaatajateni teadusfilmide eriprogrammi pealkirjaga Teadus360°.

Teadusfilmide programmi eesmärk on üheskoos maailma avastada, õppida tundma keemia, füüsika ja matemaatika nähtusi ning mõista, kuidas keerukad valemid ja reaktsioonid reaalses elus töötavad ning mis veel tähtsam – mõista, kuidas maailm meie ümber toimib.

Selleks, et filmis käsitletud teemasid veelgi paremini mõista oleme korraldanud filmide järel arutelud oma ala spetsialistidega.

Aruelude infoga saab tutvuda allpool. Filmi nimele klikkides leiab rohkem infot filmi kohta.

Kurvi taga

(Behind the Curve, USA 2018)

27.11 seansile järgneb arutelu Teaduskeskus AHHAA peaplanetarist ja teadustoimetaja Üllar Kivilaga ning ajakirjanik Marii Kanguriga (ERR uudistetoimetus).

29.11 seansile järgneb arutelu Greete Palmiste (Eesti Ekspress) ja Heidi Soosaluga (Tallinna Tehnikaülikooli geoloogia instituudi vanemlektor, Eesti Geoloogiateenistuse vanemseismoloog).

Tagajärgede tulevik

(Living in the Future’s Past, USA 2018)

16.11 seansile järgneb arutelu ajakirjanikuga Jaan-Juhan Oidermaa (ERR Novaator) ja Andres Krummega (Tallinna Tehnikaülikooli materjali- ja keskkonnatehnoloogia instituudi professor).

28.11 seansile järgneb arutelu ajakirjanikuga Katre Tatrik (Tartu Ülikool, ERR Novaator) ja Aveliina Helmiga (ökoloog, Tartu Ülikooli botaanika vanemteadur).

Maailma võimsamad teleskoobid

(The World’s Most Powerful Telescopes, Saksamaa 2018)

20.11 seansile Tartus järgneb arutelu Tartu Ülikooli Tartu observatooriumi vanemteaduriga Laurits Leedjärv ja Andi Hektoriga (Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituudi vanemteadur, teaduskommunikaator).

Usalda masinat: blokiahela lugu

(Trust Machine: The Story of Blockchain, USA 2018)

27.11 seansile järgneb arutelu filmi produtsendiga Joseph White ja Tallinna Tehnikaülikooli tarkvarateaduse instituudi vanemteadur ja Austraalia Swinburne Tehnikaülikooli kaasatud professoriga Kuldar Taveter.

Hästi toidetud

(Well Fed, Holland 2017)

27.11 seansil on kohal ja vastavad publiku küsimustele režissöör Karsten de Vreugd ja stsenarist Hidde Boersma.

28.11 seansile järgneb arutelu ajakirjanikuga Siiri Lelumees (Kodutohter) ja Tallinna Tehnikaülikooli geenitehnoloogia professoriga Erkki Truve.

Arutelude kestus 20 minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles