Itaalia politsei tõstis maffia liikmed Roomas villadest välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maffia vastu suunatud politseioperatsioon Roomas.
Maffia vastu suunatud politseioperatsioon Roomas. Foto: Roma/Giacomino/Ropi / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Rooma linnaametnikud andsid politseile korralduse tõsta kaheksast villast välja kuritegeliku klanni liikmed. 

Ametnike sõnul ehitati luksushooned mitmekümne aasta eest ebaseaduslikult ja need lammutatakse selle aasta lõpus. 

Itaalia pealinna linnapea Virginia Raggi sõnul on Casamonica perekonna villade kavandatav lammutamine ajalooline hetk, millega näidatakse, kuidas Rooma taastab piirkonnas seaduskuulekuse. 

Villade hõivamise viis läbi umbes 600 politseinikku. Raggi süüdistas Casamonica perekonda korrakaitsjate töö ülevõtmises ja ausate Rooma elanike terroriseerimises. 

Politseioperatsioon Roomas.
Politseioperatsioon Roomas. Foto: Alessandro Serrano/SIPA / Scanpix

Pärast mitu aastat varjatult tegutsemist, sattus Casamonica perekond tähelepanu keskpunkti taas 2015. aastal, mil ühe ristiisa matustel puistati helikopterilt leinajate peale roosi kroonlehti. Linna vaatamisväärsuste juurde riputati üles plakatid, kus seisis: «Sa vallutasid Rooma, nüüd valluta paradiis.»

Casamonica perekonda on seostatud kuritegevusega Rooma kaguosas juba mitme kümnendi jooksul. Suurejooneline matus pani poliitikud nõudma edasisi samme klanni vastu. 

Parempopulistliku erakonna Liiga juht ja siseminister Matteo Salvini lubas, et liitub villade lammutamisega. «Pidu on läbi,» ütles ta esmaspäeval. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles