Noortele suunatud narkoturu uus trend: ühised kommipeod ja krüptorahas hangeldavad diilerid (3)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selles Eestis konfiskeeritud lehes on 450 0,5-ruutsentimeetrist LSD doosi ehk marki. Politsei väitel lõppeks selle lehe palja käega puudutamine üledoosiga.
Selles Eestis konfiskeeritud lehes on 450 0,5-ruutsentimeetrist LSD doosi ehk marki. Politsei väitel lõppeks selle lehe palja käega puudutamine üledoosiga. Foto: Lõuna prefektuur

Tartlane Mart (nimi muudetud ja toimetusele teada – toim) on töötav lõpetamata kõrgharidusega 25-aastane noormees, kes näeb välja viks ja viisakas. Tegelikult on ta varem tarvitanud paar aastat oma elust aktiivselt ecstasy’t, kokaiini ja kanepit ning tema väitel on väga lihtne soovitud narkootikum Tartus kätte saada.

«Tänapäeval võibki nii 50-aastane tädi kodus kanepit popsutada kui ka 16-aastane klassi priimus pidudel ecstasy’t teha,» ütles Mart. Talle pakkus esimest korda tabletti, mis oli tõenäoliselt ecstasy, sõber. «Mul oli huvi ja seepärast võtsingi vastu,» selgitas Mart. Pärast esimest korda proovimist hakkas ta aeg-ajalt sõprusringis aktiivsemalt erguteid tarvitama. Kolm-neli sõpra said kellegi korteris kokku ja võtsid tableti hinge alla. «Sellist armastust ja eufooriat polegi ma muidu kogenud,» märkis Mart.

Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse juht Kristjan Tommingas kinnitas, et säärased niinimetatud kommipeod muutuvad noorte seas üha populaarsemaks. «Kui varem saadi sõpradega enne pidu kokku, et ühes alkoholi juua, siis nüüd kipuvad noored üha rohkem koos narkootilisi aineid tarbima,» sõnas ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles