Valitsust ootab täna tõetund riigieelarvega (8)

Urmas Jaagant
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna esimees Kaja Kallas lubab ränderaamistikule oravate toetust juhul, kui valitsus sellele hiljem samuti heakskiidu annab.
Reformierakonna esimees Kaja Kallas lubab ränderaamistikule oravate toetust juhul, kui valitsus sellele hiljem samuti heakskiidu annab. Foto: Eero Vabamägi

Opositsioon üritab eelarve lugemist katkestada ja muudatusi läbi suruda.

Keset valitsuskriisi jõuab riigikogus täna teisele lugemisele Keskerakonna, SDE ja Isamaa koalitsiooni riigieelarve. Pärast kiiresti arenenud kriisihaldamist oli riigikogus eile vaiksem päev, kuid Reformierakond otsis siiski võimalusi ja kaasatulijaid, kelle abiga eelarve menetlus kummuli keerata. Mõned teoreetilised võimalused selleks on.

Üks neist on «regionaalsed investeeringud». Mäletatavasti otsustasid valitsusparteid veel enne eelarve riigikokku jõudmist laiali jagada mitukümmend miljonit eurot endale meelepäraste objektide vahel. Eriti hoogsa lähenemise võttis Isamaa, kes eelarve mõttes pisikeste summadena pudistas raha muuhulgas mitmetele MTÜdele ja sihtasutustele.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles