TransferWise liitus euroala välkmakse süsteemiga

tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TransferWise'i Borderless teenus
TransferWise'i Borderless teenus Foto: TransferWise

TransferWise avas Leedu Keskpangas euro arvelduskonto, mis annab ettevõttele otse ligipääsu euromaksete süsteemile.

See tähendab, et euro ülekanded lähevad läbi arvelduskonto ning tänu liikmelisusele uues ühtse euromaksete piirkonna (SEPA) välkmaksete skeemis kantakse raha kohe üle. Aprillis liitus TransferWise esimene mittepangast finantsettevõttena ka Suurbritannia Keskpangaga, teatas ettevõte.

Suurbritannia keskpank avas maksetaristu mittepankadest finantsasutustele 2017. aastal ning Leedu keskpank on esimene euroala keskpank, mis nüüd astus sama sammu, märkis Transferwise.

Uued SEPA välkmaksed muudavad maksete teostamise euroalal märkimisväärselt kiiremaks. Varasemalt kulus raha ülekandmiseks umbes üks tööpäev. Uue lahendusega jõuab raha kohale vaid sekunditega ja seda ööpäevaringselt, ka pühadel, lisas ettevõte.

TransferWise'i asutasid 2011. aastal Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann. Firma on investeeringutena kaasanud 397 miljonit dollarit. Investorite seas on IVP, Old Mutual, Andresseen Horowitz, Sir Richard Branson, Valar Ventures ja PayPali kaasasutaja Max Levchin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles