Koeravorsti- ja moosivargus võib muuta kõigi uurimisorganite tööd (14)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümme korda kriminaalkorras karistatud Helyse Karu 11. kriminaalkaristus ootab nüüd Euroopa Kohtu seisukohta, mis võib muuta kogu Eesti menetluspraktikat.
Kümme korda kriminaalkorras karistatud Helyse Karu 11. kriminaalkaristus ootab nüüd Euroopa Kohtu seisukohta, mis võib muuta kogu Eesti menetluspraktikat. Foto: Meelis Meilbaum/Virumaa Teataja

Euroopa kõige targemad juristid aitavad menetleda Eesti koeravorsti- ja moosivarguse juhtumit. Tulemusena võib sündida meie viimase aja üks oluliseimaid pretsedente kriminaalmenetlustes, mille tulemusel läheks prokuröride töö senisest keerulisemaks.

Ei tohiks pidada normaalseks ühiskonda, kus riigil on võimalik tagantjärele välja selgitada, millistes paikades oleme me viibinud või kellega üldse suhelnud. - Silver Reinsaar, advokaat

Süüdistuse järgi võttis Helyse Karu aastaid tagasi võõrast elumajast sibulaid ja moosi, teisest kodust viis ära suvikõrvitsa ja küüslaugu, kolmandast kadus juustutükk. Neljas ohver jäi ilma talvesaabastest. Süüks pannakse ka suuremaid sularahavarguseid.

Karu pole musterkodanik. Tegelikult istub ta juba niikuinii vangis. Teiste, tõsisemate kuritegude tõttu. Aastaid tagasi saatis ta kolm alaealist noorukit vanureid röövima. Andis neile kaasa noad ja maskid. Ta mõisteti seetõttu kolmeks aastaks trellide taha.

«Ma tapan need nolgid maha aga mina ei ole seda teinud,» karjus ta tolle süüasja arutamisel kohtusaalis, mistõttu sai ka süüdistuse tunnistajate ähvardamises ning alustati uus kriminaalasi.

Sellesse kriminaalasja liideti eelmainitud vargussüüdistused ning nüüd on see jõudnud riigikohtusse. Asja arutavad Eesti helgeimad pead.

Seda suuresti Karu advokaadi Silver Reinsaare põneva kaitsetaktika tõttu.

Suur Vend jälgib

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles