Põllumajanduskoda tunnustas lõikuspeol koja auliiget ja aumärgi kavaleri

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja lõikuspeol tunnustati koja auliikme tiitliga Raul Rosenbergi.
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja lõikuspeol tunnustati koja auliikme tiitliga Raul Rosenbergi. Foto: Evelin Talvar

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja lõikuspeol tunnustati koja auliikme tiitliga Raul Rosenbergi ja aumärgi kavaleriks sai Jaak Läänemets. Õnnitleti ka parimat maamajanduseriala õpetajat ja õpilast ning taimekasvatajat.

EPKK nõukogu otsustas 13. novembri istungil koja auliikmeks nimetada Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse esimehe Raul Rosenbergi, kes on pikkade aastate jooksul panustanud koja arengusse, koostöös põllumajanduskojaga aktiivselt otsinud lahendusi põllumeeste olukorra parandamiseks. Alates 2003. aastast on ta olnud konkursi Aasta Põllumees žürii liige, viimastel aastatel ka selle esimees.

EPKK aumärgiga tunnustati Jaak Läänemetsa (paremal).
EPKK aumärgiga tunnustati Jaak Läänemetsa (paremal). Foto: Evelin Talvar

Koja aumärgiga tunnustati Põllumeeste Ühistu Kevili nõukogu esimeest, silmapaistvat põllumeest ja Aasta Põllumeest 2002 Jaak Läänemetsa. Koja aumärgiga tunnustame nii Jaak Läänemetsa suurt isiklikku panust kui Kevili kollektiivset panust koja arengusse.

Mõlemad tunnustused anti üle 16. novembril Laitses toimunud koja lõikuspeol. Tunnustati ka parimat maamajanduseriala õpetajat ja õpilast ning taimekasvatajat.

Tõnu Reinsalu.
Tõnu Reinsalu. Foto: Evelin Talvar

MESi moodustatud komisjon valis parimaks maamajanduseriala õpetajaks Luua Metsanduskooli praktilise metsakasvatuse õpetaja Tõnu Reinsalu ja parimaks maamajanduseriala õpilaseks sama kooli metsuri eriala õpilase Silver Pärna.

Parima taimekasvataja aunimetuse sai sel aastal Raivo Sell. Parima maamajanduseriala õpetaja aunimetusega kaasneb skulptuur „Õpetaja Laur“ ning parima taimekasvataja aunimetusega skulptuur „Kalevipoeg viljavihuga“. Skulptuuride autor on Tauno Kangro

Parima taimekasvataja aunimetuse sai sel aastal pälvis Raivo Sell (keskel).
Parima taimekasvataja aunimetuse sai sel aastal pälvis Raivo Sell (keskel). Foto: Evelin Talvar

Lõikuspeol tähistati ka Eesti Lamba- ja Kitsekasvatajate Liidu 90. sünnipäeva

ELKL on Eesti suurim ja vanim lamba- ja kitsekasvatajaid ühendav mittetulundusühing. Liidu eelkäija Eesti Lambakasvatajate Selts asutati 1928. aasta novembris ning taasasutati 1990. aastal. Liidul on 180 liiget.

Liidu põhitegevusteks on lamba- ja kitsesektori ja liidu liikmete huvide esindamine ning lammaste aretustöö. ELKL on Eesti suurim lambaaretusorganisatsioon, omades tegevusluba nelja lambatõu (EV, ET, dorper, lleyn) aretamiseks.

Tähtpäeva puhul tunnustas liidu tegevjuht Katrin Tambet tänukirjaga Maaeluministeeriumi ametnikku Maarja Uibokandi sektori arengukava eestvedamise eest ja Saarte Lambakasvatajate Ühistu juhti Veiko Maripuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles