Endine Briti poliitik ja tõsielustaar Lembit Öpik kaalub Eesti presidendiks saamist (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Öpik koomikuna kätt proovimas.
Lembit Öpik koomikuna kätt proovimas. Foto: Max Nash / PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Eesti juurtega endine Suurbritannia parlamendiliige ja seltskonnatäht Lembit Öpik ütles BBC-le, et tal palutakse tihti mõelda Eesti presidendiks saamisele.

Astronoom Ernst Julius Öpiku lapselaps ja endine Walesi liberaaldemokraat ütles, et on ametikohale kandideerimise peale mõelnud. 

Briti tõsielusarjades ja telesaadetes osalenud Öpik lisas, et tal on samuti palutud kaaluda riigikogusse kandideerimist. «Üks võimalus oleks saada lihtsaks parlamendiliikmeks, selle vastu poleks mul midagi,» ütles 53-aastane endine Briti alamkoja liige.

Lembit Öpik ja Gabriela Irimia. 
Lembit Öpik ja Gabriela Irimia. Foto: Rebecca Reid / PA Wire/Press Association Images

Lembit Öpiku elu ja tegemised

  • 1998. aasta 13. aprillil sai ta paraplaaniga lennates peaaegu surma. Ta purustas oma põlved ja murdis neli ribi ning lõualuu. Tema selgroog oli murdunud 12 kohast ja ta kaotas kuus hammast.
  • Öpik oleks peaaegu abiellunud Briti ilmatüdruku Sian Lloydiga, kuid viimane lõpetas 2006. aasta oktoobris suhte.
  • Seejärel alustas Öpik suhet tüdrukutebändi Cheeky Girls lauljanna Gabriela Irimiaga. Nad kohtusid Briti telekanali Channel 5 talendisaates. Nad kihlusid, kuid suhe lõppes 2008. aastal.
  • 2010. aasta juunis proovis ta kätt koomikuna ja astus üles ka Londoni lavadel. Ühe pealtnägija sõnul polnud Öpiku etteaste ei midagi suurepärast ega ka katastroofilist.
  • Briti parlamendis esindas Öpik Walesi liberaaldemokraate aastatel 1997–2010. 

«Teine ametikoht on Eesti president. Tegu on rohkem kui esindusliku rolliga – võiksin paljutki ära teha,» lisas Öpik. «Mul pole kampaaniaplaani, kuid olen näidanud üles huvi.»

Öpik lisas, et ta kaaluks kandideerimist, kui tal oleks eestlaste seas toetus. «Olen sellest tõsiselt huvitatud vaid juhul, kui Eesti poole pealt minu vastu huvi üles näidatakse ja tunnen, et mul midagi panustada on.»

«Siis peaksin veel võitma,» märkis ta. «Sama tõenäoline oleks kaotada. Sellega olen aga harjunud.»

Öpik kaotas 2010. aastal oma koha Briti parlamendis konservatiivist Glyn Daviesele.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles