Kaja Must: Hundil hullud jutud, karul kõned kavalad (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. jaanuarist 2018 rakendus ravimite lisahüvitis: 100–300 euro puhul makstakse hüvitist 100 eurot ületavast osast 50 protsenti. Kui summa ületab 300 eurot, hüvitatakse 300 eurot ületavast osast 90 protsenti.
1. jaanuarist 2018 rakendus ravimite lisahüvitis: 100–300 euro puhul makstakse hüvitist 100 eurot ületavast osast 50 protsenti. Kui summa ületab 300 eurot, hüvitatakse 300 eurot ületavast osast 90 protsenti. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogulasest reformierakondlane Jüri Jaanson tundis muret (vt “Suurem sissetulek, paremad teenused” PP 15.11), mis juhtub, kui vanaduspõlv kätte jõuab, ja kui palju siis peaks riigile tulumaksu maksma. Tõsiasi on see, et tulumaksuvaba miinimum on praegu 500 eurot ja mis üle selle, läheb tulumaksu alla. Riigikogulase pensionist jõuab kindlasti suurem tükk riigi rahakotti kui minul, lihtsurelikul. Eks see pane ju meest muretsema.

Sellepärast näeme seda probleemi erinevalt: üks, kõrgepalgaline kõrgelt mäe otsast, teine, keskpärase pensioni ja sissetulekuga pensionär siit mätta otsast. Jaanson väidab, et Reformierakond pole eales, isegi sügava majanduskriisi aastail, läinud pensionäride rahakoti kallale, et riigile sellest kasu lõigata.

Aga tegelikult? Mina eaka inimesena võin teha ülevaate sellest, mis on toimunud pensioni ja tulumaksuga. Kuna olen veel töötav pensionär, on näited omast käest võtta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles