Trump hülgas luure ja asus saudide poolele (11)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide Luure Keskagentuuri (CIA) hinnangul tellis ajakirjanik Jamal Khashoggi mõrva Saudi Araabia kroonprints Mohammad bin Salman.
Ameerika Ühendriikide Luure Keskagentuuri (CIA) hinnangul tellis ajakirjanik Jamal Khashoggi mõrva Saudi Araabia kroonprints Mohammad bin Salman. Foto: Bandar Algaloud/EPA/Scanpix

Ameerika Ühendriikide Luure Keskagentuuri (CIA) raportis Jamal Khashoggi tapmise kohta leitakse olevat väga tõenäoline, et ajakirjaniku mõrva taga oli Saudi Araabia kroonprints Mohammad bin Salman. Ühendriikide president Donald Trump on aga selgesti Ar-Riyāḍi poolt.

«Asjaolu, et see (mõrva korraldamine – toim) viib võimuladvikuni, on ilmselge. Juhtkonna seotuse suhtes on ülekaalukas konsensus – keegi ei sea seda valitsuses kahtluse alla,» lausus üks Khashoggi tapmist käsitlevat CIA raportit näinud USA välisministeeriumi ametnik ABC Newsile.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles