Hokinaise pöörane teekond Minneapolisest samasse võistkonda põhjakorealastega

Ott Järvela
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pyeongchangi taliolümpia rahuprojekti raames moodustatud Korea ühendnaiskonna üks abikapten oli Marissa Brandt. Lõuna-Koreas sündinud, aga imikuna USA-sse adopteeritud naine kuulus samasse võistkonda põhjakorealastega.
Pyeongchangi taliolümpia rahuprojekti raames moodustatud Korea ühendnaiskonna üks abikapten oli Marissa Brandt. Lõuna-Koreas sündinud, aga imikuna USA-sse adopteeritud naine kuulus samasse võistkonda põhjakorealastega. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/Scanpix

USAs üles kasvanud jäähokimängija Marissa Brandt värvati sünnimaa Lõuna-Korea naiskonda, mille liikmena tuli tal olümpiajääl ühise eesmärgi nimel rassida koos USA vihavaenlase Põhja-Korea sportlastega. Äsja Tallinnas viibides rääkis Brandt Pyeongchangis kogetust ja paljust muustki.

Põhja-Korea halastamatu diktaator Kim Jong-un oma tuumarelvaprogrammi ja ebainimlike vangilaagritega on üks maailma kardetuim inimene. Samuti on tema kuritegelikus haardes olev riik maailma suletuim, see on end aastakümnete jooksul nii tihkelt kinni pitseerinud, et sealsete olude kohta midagi täpsemalt teada ei olegi.

Nagu pole ka vaba maailma inimesi, kes mõne põhjakorealasega ilma barjäärideta suhelda saaks. Esiteks on põhjakorealasega kokku saada ülimalt keeruline. Kui see ka mingi ime läbi õnnestub, võib enamasti kindel olla, et vastu vaatab ja räägib fassaad, mitte inimene oma tegelike mõtete ja tunnetega.

Selle poolest ongi Marissa Brandt eriline. Ta on peategelane Pimedate Ööde Filmifestivali kavva kuuluvas Eesti Olümpiakomitee spordifilmide programmis linastunud tänavuste Pyeongchangi taliolümpiamängude ametlikus dokumentaalfilmis «Üle Piiri». Brandt oli abikapten Lõuna-Korea naiskonnas, millega paar nädalat enne koduste olümpiamängude algust liideti 12 Põhja-Korea mängijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles