California põlenguohvrite arv kerkis 83ni, üle 550 inimese on kadunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötaja otsimas hukkunuid metsapõlengus hävinenud karavanipargis Paradise'i linnas Californias.
Päästetöötaja otsimas hukkunuid metsapõlengus hävinenud karavanipargis Paradise'i linnas Californias. Foto: Justin Sullivan / AFP / Scanpix

Põhja-Californiat laastanud maastikupõlengus hukkunute arv kerkis eilsega 83 inimeseni, kui päästjad leidsid hävinud hoonetest veel kahe inimese säilmed.

USA osariigi läbi aegade kõige ohvriterohkema ja hävitavama tulekahju tagajärjel kadunuks jäänute arv kahanes samas 870 inimeselt 563-le.

Kadunute arv on kõikunud väga palju, sest osa inimesi oli nimekirja kantud mitu korda.

Laagrilõkke tulekahju nime saanud hiigelpõleng lõõmas enam kui 60 000 hektari suurusel alal ning hävitas rohkem kui 13 500 majapidamist. 8. novembril puhkenud tulekahju on praeguseks 85 protsendi ulatuses kontrolli alla saadud.

Hirved jalutamas põlenud rusude vahel Paradise'is.
Hirved jalutamas põlenud rusude vahel Paradise'is. Foto: Elijah Nouvelage / Reuters / Scanpix

Läinud ööl hakkas piirkonnas sadama ning nädala lõpuks ennustatakse vihma tugevnemist, mis aitaks küll leeke kustutada, kuid samas võib kaasa tuua üleujutusi. Tulvavesi võib kaasa viia ka seni leidmata põlenguohvrite säilmeid.

Kuigi täna tähistatakse USAs tänupüha ning selle puhul on enamikel inimestel vaba päev, siis päästjad jätkavad tööd sellest hoolimata. Samas tähendaks võimalikud vihmast tekkivad maalihked, et osa päästemeeskondi peaks ilmselt töö katki jätma.

Päästetöötajad otsimas hukkunuid metsapõlengus hävinenud hoones Paradise'i linnas Californias.
Päästetöötajad otsimas hukkunuid metsapõlengus hävinenud hoones Paradise'i linnas Californias. Foto: Chine Nouvelle / Sipa / Scanpix

Lisaks osariigi põhjaosas Paradise’i linna peaaegu täielikult hävitanud tulekahjule sai kolm inimest surma ka California lõunaosas Malibus lõõmanud metsapõlengus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles