Algas vanalinna päevade ideekonkurss

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinnapäevad 2018
Vanalinnapäevad 2018 Foto: Sander Ilvest

Järgmise aasta 30. maist kuni 2. juunini toimuvate 38. Tallinna vanalinna päevade korraldajad kutsuvad pakkuma ideid sündmuse programmi sisustamiseks.

«2019. aastal kannavad vanalinna päevad pealkirja «Tallinn 800», et tähistada linna esmamainimist Henriku Liivimaa kroonikas ja kirjaliku linnakultuuri algust. Ühtlasi keskendume, nagu tavaks, meie ajaloolise vanalinna tutvustamisele ja väärtustamisele. Neile kahele sambale toetubki programmi mitmekesistamiseks äsja väljakuulutatud ideekonkurss,» selgitas Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Kahe kuu jooksul, täpsemalt kuni 25. jaanuarini on oodatud ideekavandid, mis mahuvad eelkõige peateema «Tallinn 800» alla. Vanalinna päevade peakorraldaja Anne Velti sõnul on ideed teretulnud erinevatest valdkondadest, nagu rahvakultuur, muusika, teater, tants, noored, lapsed, sport jne. Parimate kavandite elluviimist toetab rahaliselt linnaosa valitsus. Ideekavand võib olla teostatav nii üksikürituse kui sarjana, kuid teostamiskoht peab olema Tallinna vanalinnas või linnamüüriga piirneval haljasalal.

Idee tuleb esitada Kesklinna valitsusele projektitaotlusena mittetulundustegevuse toetuste avalduse vormil, mis on leitav veebiaadressil https://mittetulundus.tallinn.ee/iseteenindus. Taotluse võib teha nii eraisik kui ühing, kel ei ole võlgnevusi. Tingimuste kohta saab lisateavet infopäeval 12. detsembril kell 15 Hopneri majas.

Tallinnas on vanalinna päevi korraldatud järjepidevalt 1982. aastast. Tuleva aasta teemaga märgitakse ühtlasi 1219. aastal Tallinnas alanud nn Taani aega, mille vältel kujunes linnamüüri sees välja tänavavõrk, ehitati raekoda, gildimajad, kirikuid ja kaitseehitisi. Tallinna suur vapp kolme lõviga pärines Taani kuninglikust vapist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles