Fotod: SDE juhatus kinnitas Katri Raiki ministrikandidaadiks (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul kogunenud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus nimetas Katri Raiki täna õhtul siseministri kandidaadiks. 

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski esitas eile erakonna juhatusele siseministri kandidaadiks sisekaitseakadeemia rektor Katri Raiki. Juhatus arutas ettepanekut täna Tallinnas Endla tänaval asuvas Kreutzwaldi hotellis ning kinnitas Raiki siseministri kandidaadiks. Samuti on Raik nüüd erakonna esinumber eelseisvatel riigikogu valimistel Ida-Virumaal.

Erakonna esimehe Jevgeni Ossinovski sõnul on Katri Raikil väga head teadmised kogu haldusalast, mis on nii vastutusrikkale ametikohale asudes hädavajalik. «Arvestades tema mitmekesist juhtimiskogemust suudab ta kiirelt uues ametis kohaneda ning tagada sisejulgeoleku valdkonna stabiilse toimimise,» lausus Ossinovski.

Katri Raik tänas sotsiaaldemokraatide juhatust usalduse eest ning tunnustas ametist lahkuvat Andres Anveltit.

«Siseturvalisuses töötavate inimeste ülesanne on tagada, et iga Eesti inimene tunneks end kaitstuna. Saabuva naistevastase vägivalla vastu võitlemise päeva puhul on asjakohane juhtida tähelepanu sellele meie ühiskonda lõhestavale nähtusele, mida saame muuta vaid üheskoos. Kahtlemata on ministril siin erinevaid osapooli ühendav roll,» rääkis Raik.

«Unustada ei tohi ka siseturvalisuses töötavaid inimesi. Kavatsen keskenduda politsei tööjõumure lahendamisele ning politseinike ja päästjate palgatõusu jätkuvale tagamisele.»

Raik ütles «Aktuaalse kaamera» otsestuudios, et viimane päev sisekaitseakadeemia rektorina on tal tuleval pühapäeval.

Küsimusele, kas valitsus võib veel enne valimisi laiali minna, vastas Raik, et ta tunneb kõigi kolme koalitsioonierakonna esimeest ja loodab, et seda ei juhtu. «Usun nende kainesse mõistusesse ja tahan loota, et valitsus ei lähe laiali.»

Samuti kinnitas Raik otsestuudios, et ta on valmis minema riigikogusse. «Julgen arvata, et ma osutun valituks,» sõnas ta.

Katri Raik on hariduselt ajaloolane ning omandanud doktorikraadi Tartu Ülikoolis 2004. aastal. Aastatel 1999–2007 ja 2009–2015 oli Raik Tartu Ülikooli Narva Kolledži direktor, ta on töötanud ka haridus- ja teadusministeeriumi üld- ja kutsehariduse asekantslerina. 2015. aastast alates töötab Katri Raik Sisekaitseakadeemia rektorina. Ta on pälvinud Aadu Luukase missioonipreemia (2012) ja valitud aasta naiseks (2013). Teda on tunnustatud Vabariigi Presidendi Valgetähe III klassi teenetemärgiga (2009). Ta on üks üliõpilaskorporatsiooni Filiae Patriae taasasutajaid.

Raik teatas valmisolekust asuda siseministri kohale juba üleeile. Tema taga on ka erakonna aseesimees Heljo Pikhof, kelle sõnul on erakonnas Raiki toetajaid veelgi. «Katri Raik on tubli, töökas ja sobib sellele kohale väga hästi,» põhjendas Pikhof. Ta rõhutas, et Raikil on valdkonnas varasem töökogemus, ning ütles, et kolmeks kuuks väljastpoolt erakonda kedagi ministriks tooma ei hakata.

Ligi kaks aastat siseministrina valitsuses olnud Andres Anvelt (SDE) teavitas teisipäeva õhtu eel avalikkust ootamatult poliitikast lahkumisest. Anvelt loobub ministriportfellist ega lähe enne valimisi veidi rohkem kui kolmeks kuuks ka riigikokku. Poliitiliselt areenilt lahkumise põhjus on sügavalt isiklik – tervis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles